Takva si kakva jesi – pomiri se s tim i skidaj se do kraja!

Budite iskrene prema sebi, kada ste zadnji puta stale ispred ogledala, gole, i zaista pogledale svoj odraz? A koliko ste puta samo proletile pored, spuštenog pogleda? Nemojte lagati same sebi.

Ako ste na godišnjem, to znači da biste mogle nanijeti kremu za sunčanje na baš cijelo tijelo, a možda obaviti i jedno golo kupanje – u podne. Želite li pod svaku cijenu izbjeći prekršajnu prijavu, ovo posljednje obavite na nudističkoj plaži gdje je svaki dan goli dan. Ako ste upravo izvadile menstrualni kalendar i bacile oko na datume – sve navedeno možete odraditi i uz mjesečnicu. Ne prihvaćamo izlike.

Vjerujemo da ovo čitate s određenom dozom skepticizma, pa smo odlučili s vama podijeliti 3 ključna savjeta koja će vam pomoći da skupite maksimalnu dozu samopouzdanja potrebnu za golo paradiranje po stanu bez izbjegavanja ogledala. Pripremite se, savjeti su revolucionarni.

1. Tvoje tijelo, tvoja pravila

Idući puta kada sekundu prije izlaska iz stana promijeniš cijeli outfit jer ti je netko nekada rekao da su preuske za tvoju građu, bolje ti je da se udariš sama. Jesu li udobne? Osjećaš li se dobro u njima? Izgledaš li si dobro u njima? Nosi ih!

Tražiš li još uvijek šaptom uložak ili tabletu protiv bolova? Žene doslovno proživljavaju jednu te istu stvar od početka vremena, učimo o tome u školama, gledamo reklame na televiziji (mada još uvijek ne razumijemo te poletne žene i plavu krv), ali “te stvari” nisu za javnost. Nisu to “stvari” to je menstruacija, menga, menzes, tetka iz Rusije, totalno nebitno kako se zove, tu je, postoji i teško ju je ignorirati.

2. Tvoje tijelo, tvoja pravila

Idući puta kada odlučiš kupiti jednodijelni kupaći kako bi sakrila onaj ožiljak od carskog reza jer dvodijelne kupaće smiju nositi samo modeli s naslovnice, bolje ti je da se udariš sama. Stvorila si život, ponosi se time. Uostalom, uz sva moguća tehnološka otkrića 21. stoljeća, još uvijek nisu otkrili Instagram filter ili Photoshop efekt koji se može nositi u stvarnom životu. Savršenstvo postoji samo unutar granica društvenih mreža i sjajnih naslovnica.

Kada smo već spomenuli porod, one od nas koje su prošle bez carskog reza dobro poznaju rizik smijanja na glas. Svaki dobar vic popraćen je trkom u WC. Stari klasik – Kegelove vježbe – definitivno pomažu, ali 21. stoljeće sa sobom je donijelo i neke korisne inovacije.

3. Tvoje tijelo, tvoja pravila

U slučaju da niste shvatile poantu, ponovimo još jednom – tvoje tijelo, tvoja pravila. Jedina osoba koja mora prihvatiti tvoje tijelo, si ti sama. Koliko god (ne)savršene, uvijek ćemo mikroskopski analizirati svoje mane, secirati svoj odraz, brojati urasle dlačice, crtice na vagi i ožiljke. Ponekad nam se čini da sudjelujemo u nekoj suludoj reality emisiji – koliko će još bora, kilograma viška, dlačica na čudnim mjestima i bolnih menstruacija podnijeti? Uložite oklade!

P.S.

Jeste li znale da se 14. srpnja u Sjedinjenim Državama slavi Dan Golotinje, odnosno National Nude Day?