Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tart od kvinoje

Tart od kvinoje zamjenit će svaki quiche koji ste ikada jeli!

Iako je mnogi svrstavaju među žitarice, kvinoja je “pseudožitarica” poznata tisućama godina u prehrani. Kvinoja je kompletan izvor bjelančevina s obzirom na to da sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina što predstavlja osnovnu razliku u odnosu na ostale žitarice.

Prilikom kuhanja, omjer vode i kvinoje može biti čak 5:1, jer ova žitarica jako upija tekućinu i znatno povećava obujam.

Tart od kvinoje zamjenit će svaki quiche koji ste ikada jeli!

Tart od kvinoje

Sastojci

  • 1 šalica kuhane kvinoje (kuhajte u povrtnom temeljcu, dobro ocijedite i osušite)
  • 400 g mini rajčica
  • Par šparoga narezanih na manje trakice
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 150 grama mekanog kozjeg sira ili mekog slanog sira
  • 150 grama ricotte
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice vlasca
  • 2 žličice ribane korice limuna
  • Malo svježeg bosiljka
  • Malo aceto balsamica
  • Kokosovo ulje u spreju

Priprema

Skuhajte i dobro ocijedite kvinoju, a pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. Kokosovim uljem poprskajte pleh pa stavite peći šparoge i prepolovljene rajčice na 8 minuta.

Ohlađenu kvinoju stavite u zdjelu i pomiješajte s jajima i parmezanom.

U pleh promjera 26 cm stavite malo ulja i smjesu od kvinoje, parmezana i jaja.

Pecite na 15 minuta, a za to vrijeme u jednoj zdjeli povežite kozji sir, ricottu, limun koricu, peršin i vlasac. Tu smjesu stavite na pečenu bazu od kvinoje. Pečene šparoge i rajčice stavite na vrh tarta pa pecite još 7-10 minuta.

Dobiveni tart možete začini s malo aceto balsamica i svježeg listova bosiljka.

 

Autor: Tara Lukičić za www.tvornicazdravehrane.com

Ne propustite

Budi fit

Čarobni napitak za detoksikaciju i probavu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.