Sjetite se djetinjstva i graška. Varivo na stolu. Većina naganja grašak po tanjuru i, obično, u suzama, jedva jede. Klišej? Redakcijsko djetinjstvo je, kako se čini, bilo baš tako.
Međutim, zdravo je, zasitno i savršeno jednostavno pripremiti varivo s graškom. Donosimo vam recept za 4 osobe, s nama najdražom Gavrilović domaćom šunkom.
Sastojci:
- 1/2 kg tjestenine
- 1 žlica domaće svinjske masti (može i ulje)
- 2 veće konzerve graška
- 15 dkg Gavrilović domaće šunke
- 1/2 glavice češnjaka
- 1/2 vezica peršina
- sol
- papar
- vegeta
Postupak:
Skuhati tjesteninu. Postupak svatko zna!
Na masnoći popržiti sitno sjeckani češnjak. Bijeli luk se ne smije pržiti dugo, svega par sekundi dok se ne osjeti onaj njegov intenzivni miris i odmah se miče s vatre.
Dodati sjeckanu Gavrilović domaću šunku na češnjak, sitno sjeckani peršin i ocijeđeni grašak. Začinimo, maknemo s vatre i pomiješamo s tjesteninom.
Poslužimo uz sezonsku salatu i uživamo. Također, možete posuti i naribanim sirom. Dobar tek!