Top 5 najboljih Mozaikovih knjiga za čitanje na ljetovanju za cijelu obitelj

U suradnji s Mozaikom knjiga donosimo nešto za svakoga…

Zaručnica – Michelle Frances

Prvijenac Michelle Frances odlikuje se snažnim elementima drame, ali i elementima uzbudljivog trilera. U središte radnje autorica smješta zanimljiv (obiteljski) trokut: 23-godišnjeg liječnika Daniela, njegovu djevojku Cherry te Danielovu majku Lauru, posesivno vezanu uz svojega sina.

Roman započinje retrospektivno – Laura se nalazi u bolnici te želi nazvati svoga sina. Ne znamo zašto, no znamo da je jako važno i da Laura misli da je tako najispravnije…

Priča se potom vraća na mladog Daniela koji je tek diplomirao. Daniel se odlučuje odseliti iz svojega obiteljskog doma te u potrazi za stanom upoznaje Cherry, agenticu za prodaju nekretnina koja, za razliku od njega, potječe iz skromne obitelji te je željna uspjeha i dokazivanja. Daniel je prilika za nju…

Roman je ispunjen mnogim intrigama i klopkama koje “pletu” dvije manipulativne žene poradi muškarca kojeg žele. Stoga složeni obiteljski odnosi i želja za dominacijom ne mogu uroditi drugim nego uzbudljivim trilerom.

Čuvar izgubljenih stvari – Ruth Hogan

Nekoć čuven autor kratkih priča, a sad u sutonu života, Anthony Peardew cijeli je život brižno skupljao izgubljene stvari ne bi li se iskupio zbog obećanja koje je davno dao i prekršio.

Znajući da mu vrijeme curi, svoju kuću i sva svoja izgubljena blaga ostavlja svojoj pomoćnici Lauri, jedinoj osobi kojoj može vjerovati da će poštovati uvjet njegove oporuke i na tisuće predmeta iznova sjediniti s njihovim zakonitim vlasnicima. Ali posljednja želja Čuvara izgubljenih stvari ima nepredviđene posljedice i izaziva krajnje nevjerojatan niz susreta…

S nezaboravnim likovima među kojima su i mlada djevojka s posebnim moćima, zgodan vrtlar, iritantni duhovi i niz četveronožnih prijatelja, Čuvar izgubljenih stvari debitantski je roman beskonačnih mogućnosti i radosnih otkrića koja će vas duboko dirnuti.

Slom – B. A. Paris

Cass Anderson nije pomogla ženi u automobilu kad se jedne olujne noći provezla kraj nje na putu kući, i ta je žena sada mrtva.

Sve otada netko uznemirava Cass uporno je zovući i šuteći preko telefona. Uvjerena je da je taj netko promatra. Obuzeta osjećajem krivnje, počinje i zaboravljati. Nije sigurna je li popila svoje tablete, koja je šifra za alarm u kući i je li nož koji je vidjela u kuhinji onaj kojim je počinjeno strašno ubojstvo.

Cass se čini da polako gubi razum i da više ne može vjerovati ni samoj sebi.

Hladnokrvni zavodnik – Lisa Kleypas

Devon Ravenel, najzločestiji i najšarmantniji londonski zavodnik, upravo je naslijedio grofovstvo. Ali njegov moćan novi status u društvu dolazi s neželjenim odgovornostima… Posjed je opterećen dugovima, a u kući još uvijek žive tri sestre pokojnog grofa. Ali tu je i Kathleen, lady Trenear, prekrasna mlada udovica čiji se britak um i odlučnost mogu mjeriti s istim Devonovim osobinama.

Kathleen zna da ne smije vjerovati nemilosrdnom nitkovu poput Devona. Ali nemoguće je zanemariti strastvenu privlačnost koja postoji među njima…

Lopovska uspavanka – Pavao Pavličić

Dječaci Hrvoje, Braco i Tut popularni likovi koje smo upoznali u Pavličićevim romanima „Trojica u Trnju“ i „Petlja“ rješavaju novi zapleteni kriminalistički slučaj.

Pavao Pavličić (1946.) jedan je od najčitanijih hrvatskih književnika. Za odrasle piše romane (Večernji akt, Diksilend, Numerus Clausus, Tužni bogataš, Melem, Krvnik u kući, Koraljna vrata, Devet spomenika, Zmijska serenada, Literarna sekcija), drame (Lopov u mraku, Kazališni život, Olga i Lina) pripovijetke (Dobri duh Zagreba, Vesele zgode djeda i bake) autobiografske proze (Šapudl, Kruh i mast, Vodič po Vukovaru, Dunav, Vukovarski spomenar) i feljtone (Inventura, Prolazna soba). Napisao je i nekoliko televizijskih i filmskih scenarija (Ritam zločina, Treći ključ, Osuđeni, Treća žena) te brojne knjige s područja znanosti o književnosti.

Zaručnica je vaša! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #zarucnica
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 29. lipanja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Random.org bira, a dobitnice se trebaju javiti u naš inbox. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Alenka Šaka