Top destinacije za uživanje u hrani

Kušanje lokalnih specijaliteta u gastronomskim središtima diljem svijeta nešto je čemu se brojni putnici iznimno vesele.

I, naravno, svaki je tanjur posebno fotografiran i objavljen na društvenim mrežama!

Savjeti za najbolje fotografije hrane uključuju:

  • Iskoristite svjetlo – prirodno osvjetljenje najbolje je za što bolju fotografiju hrane. Kako biste maksimalno iskoristili prirodno osvjetljenje, odaberite stol uz prozor ili negdje na otvorenom
  • Razmislite o kompoziciji i oblicima – pretvorite svoja jela u umjetnička djela i napravite fotografije iz različitih kutova i položaja
  • Neka vam kadar bude jasan i fokusiran na detalje hrane
  • Ne pretjerujte s filtrima, neka ljepota hrane govori sama za sebe
  • Snimite osobe u interakciji s hranom
  • Najvažnije od svega, brzo snimite fotografiju kako biste mogli uživati u predmetu fotografije!
Delicious Italian Meal

Delicious Italian Meal

Top destinacije za uživanje u hrani

Donosimo vam top destinacije za uživanje u hrani po mišljenju milijuna putnika i njihovih recenzija na Booking.com-u.

Ljubitelji pizze ne bi smjeli zaobići Napulj u Italiji. U svojim recenzijama putnici tu destinaciju hvale kao najbolju za uživanje u savršenoj pizzi. Napulj je poznat po kulinarskoj tradiciji, a osim najbolje pizze nudi i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a te brojna arheološka bogatstva u kojima posjetitelji mogu uživati između stanki uz čuvenu napuljsku pizzu s rajčicama i mozzarellom!

Za uživanje u fantastičnim plodovima mora posjetite Los Abrigos na španjolskim Kanarskim otocima, na južnoj obali Tenerifa. Ovo sunčano ribarsko mjesto obiluje šarenim ribarskim brodicama, a šarmantna je luka savršeno okruženje za uživanje u lokalnim školjkama.

Yerba Mate and Croissants, this is a typical drink and breakfast in Argentine. Use of selective focus.

Yerba Mate and Croissants, this is a typical drink and breakfast in Argentine. Use of selective focus.

U Trangu na Tajlandu ne propustite ukusan dim sum. To mirno područje na najjužnijoj tajlandskoj obali nudi brojne osamljene plažice s kristalnom čistim morem. Prije dana provedenog na bijelim pješčanim plažama ili otkrivajući lagune, vodopade i skrivene uvalice, kušajte lokalni dim sum za doručak uz šalicu prave tajlandske kave.

Tokio se nalazi na samom vrhu ljestvice kada je riječ o sushiju i ramenu. Ne začuđuje činjenica da grad slovi kao najuzbudljivija gastronomska destinacija s najvećim brojem restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim kušanja ovih popularnih specijaliteta, u ovom užurbanom gradu ima toliko toga za vidjeti i raditi! Na toj listi – nema Hrvatske!

Hrana Odredište s najviše preporuka
Pizza Napulj, Italija
Morski plodovi Los Abrigos, Španjolska
Dim sum Trang, Tajland
Sushi Tokio, Japan
Ramen Tokio, Japan
Paella Valencia, Španjolska
Fish & Chips Whitby, UK
High tea Haputale, Šri Lanka
Čokolada Hershey, SAD
Vafli Bruxelles, Belgija
Sir Tillamook, SAD
Lokalna hrana Sao Paulo, Brazil
Kupovina hrane Tokio, Japan
Tradicionalna hrana Rim, Italija
Gurmanska hrana Pariz, Francuska
Vegetarijanska kuhinja London, UK
Halal hrana Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Zdrava hrana Istanbul, Turska
Vino Lodi, SAD
Pivo Tychy, Poljska
Kokteli Lloret de Mar, Španjolska

Bangkok_Food2

Toliko dobra fotografija da bismo je mogli pojesti

Osim čistog zadovoljstva koje donosi kušanje novih jela, putnici mogu uživati i u fotografiranju hrane i dijeljenju svog doživljaja s drugima. Ovo je sve popularniji trend, a nema bolje prilike za savršenu fotografiju od kušanje novih jela na putovanju. Takvi trenuci nude savršenu priliku za snimanje prekrasnih fotografija za društvene mreže pa se tako, na primjer, možete diviti preciznosti i ljepoti gurmanskih jela u New Yorku ili eksploziji boja na uličnim štandovima u Indoneziji.

Najviše fotografija hrane u svojim recenzijama objavljuju Englezi, zatim Amerikanci i Talijani. Četvrto mjesto drže Rusi dok su Kinezi peti.