Topla voda s kurkumom

Svi se trudimo konzumirati zdravu i korisnu hranu, ali često nismo ni svjesni koliko jako ona može djelovati na naš organizam i koliko može doprinijeti našem zdravlju.

Kad je u pitanju kurkuma – mnogo je rečeno, napisano, prepričano na ovu temu o nevjerojatnim koristima ovog čudesnog začina. Ono što je bitno je i činjenica da je svakome dostupan.

Kako žene uvijek eksperimentiraju, tako je i jedna Britanka odlučila provesti eksperiment. Počela je dodavati kurkumu u toplu vodu, koju je pila svako jutro. Već nakon nedjelju dana primijetila je pozitivne promjene: poboljšala se probava, očistila se koža lica i jutarnje buđenje je bilo lakše.

piling-od-kurkume-za-cisto-lice-i-zdravu-kozu

Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, ona posjeduje protuupalna, antioksidantna i pomlađujuća svojstva.

Glavni sastojak, odgovoran za sve to, jeste kurkumin. Zahvaljujući njemu, voda s kurkumom je jedan od ljekovitih napitaka, koga često nazivaju eliksirom zdravlja.

Recept čudesnog napitka:

Sastojci :

pola žlice za kavu kurkume i 1 čaša tople prokuhane vode (može se koristiti toplo mlijeko).

Sipajte kurkumu u čašu s vodom i promiješajte. Napitak se pije u prvom dijelu dana, prije ili poslije doručka. Možete dodati prstohvat papra, koji pomaže da se mješavina dobro apsorbira. Pijte ovaj napitak 2 tjedna, a onda napravite pauzu od 2 tjedna.
Još ako u ovaj napitak dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i liječenje!

Pozitivan utjecaj na organizam:

♥ Zdravlje srca. Kurkumin sprečava stvaranje tromba.

♥ Normalizira probavu i ubrzava metabolizam.

♥ Zaštita jetre. Obnavlja oštećene stanice.

♥ Olakšava simptome artritisa. Smanjuje otok i ublažava bol.

♥ Prevencija raka. Poznato je da rak najbolje napreduje u kiselim sredinama, a kurkuma alkalizira organizam, pa tako štiti vaše zdravlje.

♥ Pozitivno utiče na zdravlje osoba oboljelih od dijabetesa

♥ Znanstvenici na Sveučilištu Auburn u svojoj studiji iz 2009. godine je pokazali su da kurkuma može popraviti opće zdravstveno stanje osoba oboljelih od dijabetesa.

Važno: Iako je kurkuma poznata kao prirodni antibiotik, kod primjene napitka, postoje kontraindikacije, zato pre nego što počnete konzumirati napitak – konzultirajte se sa svojim liječnikom.