Torta bez kalorija

Tortu od čokolade sa slatkim likerom Amarettom i listićima od marcipana koji se tope u ustima, ovo su ljeto u Horak slastičarnici odlučili zasladiti prirodnim sladilom – Stesweet stevijom. Zbog zdravih zaslađivača  torta je i dobila ime Zdrava Nera.

Biljka stevija osim što pomaže očuvanju linije, jer  nema kalorija, ona pozitivno djeluje kod zarastanja rana, upale grla, umora, zatvora i napuhivanja te na povećanu želučanu kiselinu, gljivice.

Jednako tako stevia čuva mladost i briše tragove godina. List stevije sadrži mnoštvo minerala i oligoelemenata i čak je 35 do 45 puta slađi od šećera. Zbog svojih svojstava stevia je dobar izbor za dijabetičare, za ljude s povišenim tlakom ili prekomjernom težinom i za sve one koji izbjegavaju rafinirani šećer u prehrani. Najnovija istraživanja pokazuju da proizvodi od stevije pomažu i u sprječavanju nastanka raka.

Zdravu Nera je uvrštena u stalnu ponudu  Horak slastičarnice pa  svi koji vole slatko, mogu bez grižnje savjesti uživati u okusu, a pritom čuvati zdravlje i liniju.