Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Torta od jagoda i sira

Zamamni okus jagoda na proljetnoj deliciji.

Lagana, kremasta, punog okusa jagode, jako mirisna i bez pečenja su osnovne karakteristike koje opisuju ovu savršeno finu i aromatičnu proljetnu poslasticu. Da bi cijela kombinacija bila doista savršena i spektakularna, neposredno prije samog serviranja tortu prelijte pireom i kockicama jagoda te sjeckanim pistacijama. Sastojci :
  • 130 g maslaca
  • 200 g petit keksa
  • 1 i 1/2 vrećica želatine u prahu
  • 1 kg svježih jagoda
  • 1/2 kg svježeg sira
  • 130 g šećera
  • 4-5 žlica sirupa ili likera od jagoda
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 25 g sjeckanih neslanih pistacija
Postupak :
  1. Maslac otopite na laganoj vatri, pa ga ostavite da se malo ohladi. Kekse sameljite uz pomoć vrećice za zamrzavanje i uz pomoć valjka ili u multipraktiku. Kalup za tortu Ø 25 cm namastite maslacem te obložite papirom za pečenje. Mljevene kekse pomiješajte s prohlađenim maslacem te ih žlicom natisnite u kalup. Stavite u hladnjak da se stisne.
  2. Želatinu namočite u malo hladne vode (prema uputstvima) da omekša. Jagode očistite i operite pa 200 g izmiksajte te protisnite kroz gusto cijedilo te izmiješajte sa sirom i šećerom. Liker ili sirup zagrijte, dodajte nabubrelu želatinu i otopite. U tako rastopljenu želatinu dodajte žlicu sirne kreme, a zatim sve skupa umiješajte u ostatak kreme. Stavite u hladnjak, pa čim se krema počne želirati istucite slatko vrhnje i polako, žlicu po žlicu umiješajte u kremu. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa, sve uredno izravnajte i ostavite tortu najmanje 4 sata u hladnjaku.
  3. Prije samog serviranja torte, pripremite preljev. Izmiksajte 400 g očišćenih i opranih jagoda, protisnite ih kroz cijedilo, pa po želji dodajte malo šećera u prahu. Ostatak jagoda izmiješajte na polovine i četvrtine te izmiješajte sa pireom od jagoda. Maknite obruč od kalupa i papir za pečenje, tortu narežite na kriške, rasporedite na desertne tanjuriće, pospite nasjeckanim pistacijem te mješavinom pirea i jagoda. Ukrasite preostalim cijelim jagodama.
Just Good Food  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.