Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Torta “Tri čokolade”

Meni bliske osobe me poznaju po tome da volim raditi i radim i torte bez pečenja, ne zato što razne biskvitne smjese ne volim, nego doma imam jednog koji manje-više priznaje samo podloge od keksa.

Posljednji put smo pisali o tome što je ganache i objasnili neke od načina kako ga se može koristiti. Red je da sad dodamo i recept, i to s tri čokolade!

Bliske osobe poznaju me i po tome što volim raditi i radim i torte bez pečenja, ne zato što razne biskvitne smjese ne volim, nego doma imam “jed(i)nog” koji manje-više priznaje samo podloge od keksa. Onda, kao svaka „good wife”, pokušavam ugoditi svom gospodinu suprugu. A ni sama se ne bunim. Dapače. Tako da danas predstavljam još jednu od torti bez pečenja.

Prije nekoliko tjedana, ovu tortu sam radila jednoj od mojih najboljih prijateljica za rođendan. Mislim da ste sličnih već dosta mogli vidjeti… Ako ste ljubitelj čokolade, raspoloženi za kremaste i moćne torte, brze i jednostavne za napraviti, onda je ova definitivno za vas!

 

P.S.: Ova naša „slavljenička“ se stvarno dosta brzo pojela pa nisam imala vremena fotografirati baš sve što sam željela…

Sastojci za kalup promjera 24 cm

Podloga:

  • 250 g kakao čajnih kolutića
  • 125 g maslaca ili margarina

Krema:

  • 900 ml slatkog vrhnja
  • 250 g čokolade za kuhanje (preko 50% kakaa)
  • 250 g mliječne čokolade
  • 250 g bijele čokolade

Mirror glaze: 

Recept za glazuru pogledajte ovdje –  Trosturko čokoladno ludilo. Glazura je detaljno pojašnjena.

Postupak:

Kekse usitniti i pomiješati s maslacem/margarinom sobne temperature te utisnuti u dno kalupa.

Kreme:

Svaku vrstu čokolade usitniti u posebnu zdjelu, s tim da se mliječnoj čokoladi doda 50 g od čokolade za kuhanje. Slatko vrhnje ugrijati, skoro do vrenja, ali neka ne provrije. Svaku zdjelicu zaliti s 300 ml slatkog vrhnja. Ostaviti kratko da se počne otapati te pjenjačom miješati. U početku lagano, a onda brže, dok se ganache ne poveže u jednoličnu glatku smjesu. Ponoviti za sve tri kreme. Ostaviti ih da se prohlade na sobnoj temperaturi te staviti u frižider na par sati.

Izvaditi iz frižidera i izmiksati svaku kremu za sebe, do željene čvrstoće. Složiti ih u kalup i vratiti u frižider da se stisne. Najbolje ostaviti preko noći. Oprezno odvojiti od ivica kalupa, prebaciti je na tanjur za serviranje te ukrasiti po želji.

35_tortatričokolade9

Slaganje:

  1. Podloga od keksa
  2. Ganache krema od tamne čokolade
  3. Ganache krema od mliječne čokolade
  4. Ganache krema od bijele čokolade
  5. Glazura i dekoracija

I da znate, tražilo se još!

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić

Više

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Mikado riža je za mnoge i dan danas, puno više od čokolade s police.

She Book Club

Willy Wonka od malih je nogu sanjao da će izrađivati čokoladu i dijeliti je sa svijetom.

Zanimljivosti

Svjetski dan čokolade službeno se obilježava na današnji dan, 7. srpnja jer se vjeruje da je 7. srpnja 1550. godine kakao stigao u Europu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.