Tortilje na sto načina danas su definitivno i više nego popularne. Taj tanki komadić tijesta u potpunosti je izmijenio svakodnevna jela, kao što je kebab (koji se sada na puno mjesta rola upravo u tortilju), a puno je lakše probavljiva i stvara manju težinu u želucu od klasičnog tijesta.
Bez obzira radite li ju sami ili ju kupujete u dućanu, ono čime je punite zapravo je najvažnija stvar. Donosimo recept za tortilje punjene poprilično jednostavnim sastojcima, ali koji u kombinaciji stvaraju neopisivu senzaciju okusa. Glavni sastojak – Gavrilović Kranjska.
Sastojci za jednu osobu:
100 g Gavrilović Kranjske kobasice
50 g zelene salate
40 g dimljenog sira
1 tortilja 1 kom
1/2 ljubičastog luka
žličica senfa
1 jušna žlica kiselog vrhnja
2 češnja češnjaka
1 žlica vrhnja za kuhanje
prstohvat soli
malo papra
50 g rajčice
40 g paprike
Priprema:
Kuhanu Gavrilović Kranjsku kobasicu prerežemo po dužini, a zatim na ploške. Zelenu salatu, dimljeni sir, ljubičasti luk i papriku narežemo na rezance, a rajčicu na ploške. Pomiješamo senf, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te doradimo okus solju i paprom. Tortilju ugrijanu u pećnici napunimo sa svim sastojcima, prelijemo gotovim umakom i zamotamo.
[box style=”0″]
Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim krumpirom. Poslužite ju uz svijetlo ili tamno pivo.
[/box]
You must be logged in to post a comment Login