Tortilla s piletinom i kikirikijem

Naša Maja i njen blog Zli patuljak,  podijelili su s nama foolproof recept za tortille s piletinom i kikirikijem.

Sastojci (2 porcije):

  • 1 paket tortilla (one veće gdje su 4 komada)
  • 500 gr pilećih prsa bez kostiju
  • konzerva kukuruza ( oko 280 gr neto)
  • 100 gr slanog kikirikija
  • 300 gr naribanog sira, poželjno Goude
  • 1 glavica luka srednje veličine
  • 2 čašice (2x180gr) kiselog vrhnja
  • (maslinovo) ulje
  • sol, papar, crvena paprika, origano, chilli
Priprema:

Piletinu isjeći na komadiće veličine zalogaja, posoliti, popapriti te dodati crvene paprike i chillija u prahu po ukusu. Luk sitno nasjeckati pa dodati piletini. Sve marinirati u maslinovom ulju, najmanje sat vremena, najbolje preko noći.

Uključiti pećnicu na 200C, srednja rešetka i namastiti vatrostalnu, odnosno pleh gdje ćete kasnije tortillu zapeći.

Piletinu popržiti u dubljoj tavi dok ne pobijeli, zatim dodati ocijeđeni kukuruz. Ugasiti štednjak te umiješati 200 gr ribanog sira, sitno sjeckani kikiriki i 1 kiselo vrhnje. Kušati i dodati začine prema potrebi, slobodno se poigrajte, možete ovdje staviti i meksičke (već gotove, kupovne) mješavine začina.

Zatim puniti tortille smjesom, umotati ih  pa poslagati jednu pored druge u pleh. Ako ne znaš kako, tu je video s uputama. Prekriti ih vrhnjem, te posuti preostali ribani sir (100 gr). Zapeći 20-tak minuta u pećnici, te kad je gotovo posipati origanom, sačekati da se malo ohladi pa navaliti!

Kako je ovo jelo prilično teško i zasitno (čak podsjeća na lazanje), uz prilog svakako poslužiti salatu; rajčice i kristalka s malo aceta i maslinovog ulja idealan su izbor.

Maja Špoljarec
Preneseno s bloga Zli patuljak