Ukrašavanje doma za Uskrs

Aranžmani od cvijeća, ukrasna drvca i svijeće tek su neke od mogućnosti za uskrsno uljepšavanje Vašeg doma. Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako da i Vaš dom može imati blagdanski ugođaj. Preduvjeti – malo mašte i raspoloženje za akciju.

Dobrodošlica na ulaznim vratima

Ulazna vrata ukrasite posebni vjenčićem ili obojanim jajima koja jednostavno pričvrstite koncem. Veselo će izgledati i mali žuti pilići i veliki zeko koji dočekuje drage goste.

Stol za svečani Uskrsni objed ukrasite svježim proljetnim cvijećem, voćem, figuricama zeca, pilića i, naravno, pisanicama. Pri odabiru boje koja će prevladavati na blagdanskom stolu odaberite aranžman koji Vam najviše odgovara, ali ne zaboravite da je Uskrs simbol buđenja prirode s nježnim pastelnim proljetnim tonovima.

Pisanice za goste

U stalke za jaja stavite pripremljene pisanice, na svaki stalak napišite ime osobe kojoj je namijenjena pisanica. Tako ćete ujedno unaprijed odrediti raspored sjedenja za blagdanskim stolom.

Ukrasnu posudicu za cvijeće, ako imate vremena, obojite Uskrsnim motivima, napunite glinom i u sredinu umetnite svijeću. Unutrašnjost posude s glinom možete okititi sa zelenim trakama ili umjetnom travom. Na sve to još dodajte kojeg malog zečića ili ukrasno jaje. Svijeću zapalite za vrijeme Uskrsnog obiteljskog objeda.

Ukrasno drvce za veseli ugođaj

Za uskrsno drvce dovoljno je pronaći malo veću i deblju granu na koju ćete objesiti ispuhana obojana jaja.

Ispuhano jaje dobit ćete ako ga svježeg probušite iglom i s gornje i s donje strane. Zatim, znate što vam je činiti – upuhujte zrak kako biste ispuhali bjelanjak i žumanjak. Potom ćete ih osušiti, obojati vodenim bojama, temperama, flomasterima, a možete čak iskoristiti i raznobojne lakove za nokte. Dajte mašti na volju. Jaja posipajte šljokicama ili oblijepite uskrsnim naljepnicama. Kroz jednu rupicu provucite malo deblju žicu ili konac koji na drugom kraju zavežite u čvor.