Uskršnji cvjetni aranžmani

Uskrs je veliki kršćanski blagdan koji kalendarski spada u proljeće, za mnoge najljepše godišnje doba.

Simbol Uskrsa – pisanice, svojom šarolikošću i razigranim bojama uveseljavaju naš blagdanski stol i čine da se u te dane osjećamo opušteno i blagoslovljeno. No da li ste znali da se pisanice lijepo slažu s svježim proljetnim cvijećem, poput jaglaca, zumbula ili narcisa?

Aranžirajte svoju vlastiti proljetno – uskršnju kombinaciju i imajte rascvjetani Uskrs u svom domu.


U zagrljaju zumbula

Sve vrste zumbula lako se mogu uzgojiti kod kuće u adekvatnoj posudi.

Trebat će vam lukovice, malo zemlje za cvijeće, svakodnevno zalijevanje te položaj blizu prozora a nagrada za trud bit će prekrasni i mirisni rascvjetani zumbuli koje možete koristiti kao partnere za vaše pisanice. Zumbule nemojte presađivati nego odmah odaberite dekorativnu posudicu koja će služiti kao stalak za vaš cvjetni aranžman. Pisanice nataknite na tanki štapić te ih upiknite u zemlju pored vaših zumbula.

Ovakav aranžman atraktivno će izgledati na prozorskom oknu obasjan proljetnim suncem.


Šarmantne narcise


Narcise je isto lako uzgojiti u kući iz lukovica. Iako se možete poslužiti i rezanim narcisama, ako ih uzgojite u zemlji dulje će vam trajati i biti kompaktnije.

Trebat će vam lijepa plastična ili keramička košarica unutar koje ćete smjestiti teglicu za uzgoj. Nakon što narcise procvjetaju, krenite u izradu aranžmana tako što ćete dodati malo umjetne slame, koji list bršljana te pisanice obojane prirodnim bojama.

Žuta boja je boja optimizma i sunca tako da ovaj ovaj veseli aranžman postavite na blagdanski stol i budite sigurni da će vašim domom zavladati dobro raspoloženje!