Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Uskršnji zečići

Zaigrajte se i pripremite preslatke dizane zečiće za Uskrs.

Kako se Uskrs, blagdansko ozračje i same pripreme oko njega već u toku i sve bliže, ja sam odlučila napraviti ove slatke dizane zečiće koji će sigurno razveseliti sve, a posebno najmlađe. Izrazito su ukusni i aromatični, jednostavno se pripremaju, a odličan su prilog uskršnjem doručku. Ukrasite ih, napravite im uši, oči, njuškicu i stavite im bademove štapiće za zubiće…



Sastojci


3dl mlakog mlijeka
1/2 kocke svježeg kvasca
1/2 kg brašna
100 g šećera
80 g omekšalog maslaca
malo soli
žumanjak za premazivanje
suho grožđe
po želji bademovi štapići

Postupak

1.  U šalici razmrvite kvasac, stavite među prstima šećera pa ga prelijte s 2,5 dl mlakog mlijeka. Ostavite šalicu na toplom i pustite da se digne pjenica.

2. Zasebno u zdjelu stavite brašno, prstohvat soli, maslac narezan na listiće , šećer. Sve prelijte mlijekom i dignutim kvascem, pa zamijesite kompaktno tijesto. Zdjelu prekrijte krpom i stavite da se diže na toplom.

3. Dignuto tijesto premjesite na pobrašnjenoj radnoj plohi, pa ga oblikujte u valjak. Valjak podijelite na 14 jednakih komada, pa od svakog napravite kuglicu koju stavite na lim za pečenje obložen pek papirom. Svaku kuglicu lagano spoljištite, do pola ju zarežite oštrim nožem i zečiću oblikujte uši. Premažite ih umućenim žumancem sa malo mlijeka. Od suhog grožđa napravite im oči, te njuškicu, a od bademovih štapića zubiće. Kad se žumanjak upije, prekrijte ih krpom i pustite da se još kratko dignu.

4. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 C. Zečiće stavite u pećnicu i pecite 12-tak minuta., dok lijepo ne porumene. Pečene izvadite i pustite da se malo prohlade. Po želji ih možete posuti još šećerom u prahu.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Zanimljivosti

Baš me zanima koliko je ljudi dignulo kredit da osigura bogati stol za Uskrs?

Gastronomija

Paska je tradicionalni ukrajinski kruh koji izgledom podsjeća na božićni panettone, a okusom na uskršnju pogaču prepunu sušenog voća.

Moj dom

Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.