Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Uz recept za kolač princa Williama postat ćete zvijezda u kuhinji

Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica.

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

Zvijezdina nova kampanja potrošačima baca rukavicu u lice uz poruku #akomoguja #možešiti te ruši stereotipe o pripremi kolača. Poput onog da je pečenje kolača komplicirano, u što ćete se lako uvjeriti uz recept za omiljeni kolač princa Williama. Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica, među njima i Zvijezda stolni pomoću kojeg svaki kolač može biti savršen, čak i kad je priprema – nesavršena.

Za kreme, s maslacem ili s vanilijom, Zvijezdin stolni kolaču daje potpunost okusa i nezamjenjiva je namirnica u pripremi krema i slastica.

Važnost masnoća u pripremi kolača

Masnoća je ključan sastojak za izradu većine kolača poput prhkog tijesta, biskvita i medenjaka, muffina i različitih glatkih i pjenastih krema zato što biskvit postaje mekši, kreme podatnije, a glazura sjajnija.

Zvijezda stolni proizveden je 1956. godine, dolazi u nekoliko izdanja i nezamjenjiva je namirnica za izradu kolača i slastica.  Podatan je i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima, a proizveden je od kvalitetnih sastojaka te ne sadrži štetne transmasti. Masnoće u margarinu najvećim su dijelom nezasićene masne kiseline, a za njih se u nizu istraživanja pokazalo da imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Kolač princa Williama

Sastojci:

  • 120 g stolni
  • 125 g šećera
  • 110 g tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Priprema:

Istucite stolni u zdjeli i dodajte šećer. Na niskoj temperaturi otopite čokoladu, pa je dodajte stolnom i šećeru. Dodajte tučeno jaje u smjesu te umiješajte razlomljene kekse, tako da se ne razmrve.

Kolač stavite u hladnjak najmanje dva i pol sata. Na ohlađeni kolač dodajte ostatak rastopljene čokolade. Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

 

 

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.