Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Vanilin kiflice

Tradicionalan simbol blagdana po receptu naših baka.

Ovaj snježno bijeli keks s bazom od lješnjaka i badema uvaljan u šećer u prahu, pravi je i tradicionalan simbol božićnih i novogodišnjih blagdana, baš kao nekada, kako su to radile i naše bake.



Potrebno:
(za 60-ak komada)
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 280 g brašna (pola oštro, pola meko)
  • 60 g mljevenih badema
  • 60 g mljevenih lješnjaka
  • 210 g hladnog maslaca
  • 1 žlica hladnog mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • ostrugane sjemenke štapića vanilije


Postupak :
  1. Od šećera, malo soli, brašna, badema, lješnjaka i maslaca umijesite tijesto, po potrebi dodajte žlicu hladnog mlijeka. Tijesto oblikujte u tri valjka (Ø 2 cm) umotajte ih u foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C. Odležalo tijesto režite na ploškice debljine prsta, oblikujte roščiće, složite ih na limove obložene papirom za pečenje ili još bolje ako imate originalni kalup za kiflice, te ih pecite 10-ak minuta. Pečene kiflice kratko ohladite u limu za pečenje, pa ih još tople uvaljajte u šećer u prahu koji ste prethodno izmiješali s ostruganim sjemenkama štapića vanilije.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Zanimljivosti

Ako niste sigurni što gledati ovih dana i mislite da ste sve pogledali (vjerojatno i jeste), nekad je dobro pustiti stare filmove koji će...

Savjeti stručnjaka

Dok je uživanje u hrani i čaši vina sigurno dio te tradicije, ne može se poreći da je blagdansko prejedanje postalo važan dio iste...

Gastronomija

Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.