Ovaj snježno bijeli keks s bazom od lješnjaka i badema uvaljan u šećer u prahu, pravi je i tradicionalan simbol božićnih i novogodišnjih blagdana, baš kao nekada, kako su to radile i naše bake.
Potrebno:
(za 60-ak komada)
Postupak :
Just Good Food
Potrebno:
(za 60-ak komada)
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 280 g brašna (pola oštro, pola meko)
- 60 g mljevenih badema
- 60 g mljevenih lješnjaka
- 210 g hladnog maslaca
- 1 žlica hladnog mlijeka
- 100 g šećera u prahu
- ostrugane sjemenke štapića vanilije
Postupak :
- Od šećera, malo soli, brašna, badema, lješnjaka i maslaca umijesite tijesto, po potrebi dodajte žlicu hladnog mlijeka. Tijesto oblikujte u tri valjka (Ø 2 cm) umotajte ih u foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
- Pećnicu zagrijte na 175 C. Odležalo tijesto režite na ploškice debljine prsta, oblikujte roščiće, složite ih na limove obložene papirom za pečenje ili još bolje ako imate originalni kalup za kiflice, te ih pecite 10-ak minuta. Pečene kiflice kratko ohladite u limu za pečenje, pa ih još tople uvaljajte u šećer u prahu koji ste prethodno izmiješali s ostruganim sjemenkama štapića vanilije.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login