Važno je voljeti samoga sebe

Istina je – ako volite sami sebe, voljet će vas i drugi, a vjerojatno ćete bolje i poslovati. Svijet kakav vidimo pravi je pokazatelj stanja našeg uma, naših strahova, želja i svega onoga što prevladava u nama. Tako često prepuni samopouzdanja osvojimo publiku gdje god se pojavili, sklapamo najveće poslove sigurni u vlastiti uspjeh te privlačimo druge koji samo žele biti u našoj blizini. Znači istina je – ako volite sami sebe, voljet će vas i drugi, a vjerojatno ćete bolje i poslovati.

Nesigurnost

Svi smo ponekad nesigurni, sumnjamo sami u sebe i bojimo se rizika, to je normalno, no bitno je da se to događa samo ponekad. Jedna od najvažnijih stvari je vjerovati u sebe jer vaši klijenti će to vidjeti na vama i povjerovati vam. Ako često pomišljate kako niste dovoljno dobri, da ste lošiji u ovom ili onom od drugih ili da nećete moći ispuniti očekivano, takvima će vas vidjeti i ostali, a takvo vas ‘poslovno lice’ može samo kočiti na putu prema uspjehu.

uspjehProjiciranje na druge

Zapamtite da bi se i vaši zaposlenici i kolege mogli ugledati na vas. Negativan stav, depresija i pasivnost mogla bi se projicirati na ljude s kojima radite i s kojima poslujete. Vaši zaposlenici bi mogli izgubiti motivaciju i biti manje produktivni, klijenti i partneri bi mogli sumnjati u ispunjenje vaših obećanja i radnih zadataka, a tada vaš problem postaje problem vaše tvrtke i vašeg poslovanja.

Izgradite samopouzdanje

Činjenica je da onako kako vidite sami sebe, takvima će vas vidjeti i drugi. Budite pozitivni jer ljudi se uvijek osjećaju ugodnije i žele biti u društvu vedrih, samopouzdanih osoba. Kvalitetniji odnos s dobavljačima, klijentima i partnerima sigurno će imati osoba koja zrači pozitivnom energijom, osobom koja problem smatra izazovom, koja vjeruje u svoj posao i ‘profitan’ ishod svog poslovanja.

Izvor: Josipa Šola/Profitiraj.hr