Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

VB6 dijeta – vegan do šest popodne

Do sumraka vegan, od sumraka gurman

VB6 dijeta, način je prehrane koji predstavlja skraćenicu od izraza ‘eat vegan before 6 PM’, a sam izraz objašnjava cjelokupnu filozofiju dijete.

Temelji dijete leže u činjenici da tijekom dana jedete zdravu hranu koja podrazumijeva bademe, orahe, lješnjake, cijeđenje sokove te salate sa sjemenkama. Bijeli kruh, rižu i namirnice životinjskog porijekla valjalo bi izbjegavati pod svaku cijenu. Međutim, kada nastupi 18 sati možete jesti sve.

salata

Salata sa sjemenkama

Inače, osmislio ju je Mark Bittman, koje je suočen s pretilošću bio primoran promijeniti režim prehrane. Tada je imao 57 godina i 18 kilograma više nego što je trebalo, povišen kolesterol i previsok nivo šećera u krvi. ‘Trebaš postati vegan ili ćeš doživotno piti lijekove’, poručio mu je liječnik i zauvijek mu promijenio život.

Bittman, ujedno i kolumnist New York Timesa, ovaj način prehrane primjenjuje već šest godina i s vremenom su mu večere postale raznovrsnije u odnosu na one s početka dijete. Također, počeo je unositi manje kalorija te već duže vrijeme ima istu kilažu.

mrkva

Pečena mrkva s kuminom

Osim toga, važno je naučiti se discipline i tijekom dana brojati kalorije te redovito vježbati.

‘Protivnik sam gladovanja, žestokih preznojavanja i velikih odricanja. Nastojim ohrabriti ljude da pronađu pravi odnos između prerađene, tj. hrane životinjskog porijekla s jedne strane i veganske prehrane s druge. Ovo je sve samo ne monoton način prehrane’, poručio je Bittman koji je i sam autor brojnih kuharica.

Da Bittman zna što govori potvrđuje i podatak da je u samo 16 mjeseci smršavio 16 kilograma, a na ruku mu idu i impresivni laboratorijski rezultati. Nivo kolesterola i šećer u krvi sada su mu znatno niži, ima više energije, a sve je to postigao bez previše odricanja.

[box style=”0″]

PEČENA MRKVA S KUMINOM

Sastojci:

  • kilogram mrkve – cijele ili narezane na štapiće
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice sjemenki kumina
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Stavite mrkvu na pleh i prelijte maslinovim uljem, posipajte kuminom, solju i paprom. Pecite oko 25 minuta te poslužite toplo.

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Suncokreti na oblacima

Iako more nije ni približno po temperaturi kao što je ljeti, ipak je podnošljivo kupanje, osvježavajuće.

Darivanje

Wellness almanah spiritualni je vodič kroz stvaranje zdravih mindful navika kojeg su osmislili intrigantni umovi kolektiva The Leaping Hare, a kojeg je potom svojim maštovitim kistom oslikala...

Savjeti stručnjaka

Na nedavnom stručnom skupu za ljekarnike koji je organizirala Biovega, liječnik dr. Martin Luzbetak, koji djeluje u Beču i Düsseldorfu, podijelio je svoja znanja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.