Vedrana Rudan: Život bez krpelja

Jedna je od najglasnijih feministkinja u zemlji, a feministkinje se od nje ograđuju, uspješna književnica koja ne pripada nijednom književnom klanu, provokativna kolumnistica bez mainstream medija. Njezine su poruke zato uvijek jasne i uvijek se dobro čuju.

Krajem prošle godine objavila je svoju 11. knjigu, “Život bez krpelja”, a tim smo povodom razgovarali o stanju i životu u Hrvatskoj, nasilju, ženama, političarima. Ona je Vedrana Rudan, a u nastavku pročitajte ono što je sama napisala o knjizi.

Život bez krpelja

U jednom trenutku, dobro, ne baš u samo jednom, svoju sam djecu doživjela kao krpelje koji će mi piti krv dok budem živa. Očajna, napisala sam priču misleći da je to samo moja priča. Kad tamo… Krpelji svuda oko nas. To je postala moja najčitanija priča.

Trenutno sam u dobroj fazi, djeca su mi postala vegetarijanci, nadam se da će to potrajati, ali priča je ostala i još je postala naslov. Moja su me djeca pitala jesmo li to zaista mi, krpelj ne zna da je krpelj. Rekla sam da nisu. Vjerojatno ni vaša djeca nisu krpelji, samo tako izgledaju.

Ne, nije ovo knjiga samo o djeci krpeljima. Krpelj može biti i žena. Krpelj može biti i muž. Krpelj sam i ja koja mislim da ću, ako vam se ovom knjigom napijem krvi, postati sretna krpeljica. Ljudi su mazohisti. Ima nešto neodoljivo u krpeljima. Što? A da pročitate knjigu?

Vedrana Rudan

V.B.Z daruje jednom knjigom jednu od vas.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #pinko
  2. Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil 
  3. Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu, postavke na javno
  4. Tagirajte frendice
  5. Općenito, podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 25. siječnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Darivanje Sanya Filipovic