Vjenčanice s filmskih setova

Romantični filmovi o vjenčanju kod većine žena razbuktavaju maštu i potiču na razmišljanje o njihovom vlastitom vjenčanju. Jedan od bitnijih dijelova te maštarije je vjenčanica. Prekrasne kreacije sastavljene od desetaka metara bijelih podatnih tkanina ili pak posebne haljine koje osvajaju svojom jednostavnošću – često su bitan i dugo pamtljiv dio priče s velikog platna.

Predstavljamo vam neke od najljepših filmskih vjenčanica koje su se našle i u komercijalnoj prodaji.

1. Kristen Stewart – Sumrak saga: Praskozorje 

Već planetarno popularna ljubavna priča između vampira i obične smrtnice, poput Midasovog dodira, čini zlatnim sve što dotakne. Tako je i Bellina vjenčanica, vrijedna 35.000 USD s potpisom Caroline Herrere (na kojoj su radile četiri krojačice, uz 6 mjeseci ručnog rada), rađena po glumičinim proporcijama i isključivo za potrebe snimanja filma, dobila svoju repliku. 

Očekivano oduševljenje budućih mladenki poslužilo je za dobar posao dizajneru Alfredu Angelu koji je vjerne kopije vrijedne 799 USD vrlo brzo rasprodao. 

2. Sarah Jessica Parker – Seks i grad

Bila je potrebna filmska verzija popularne serije da se Carrie konačno pred očima javnosti pojavi u vjenčanici i to kako i priliči jednoj trendseterici, u upečatljivoj kreaciji neponovljive Vivienne Westwood.

Nakon filmske verzije kultne serijala, na online trgovini visoke mode Net A Porter pojavila se ista vjenčanica, ali u kraćem obliku, koja je rasprodana u rekordnom vremenu po cijeni od za 9.875 USD

3. Sasha Barrese – Mamurluk

Dizajnerica Amsale Aberra obavila je odličan posao dizajniranjem vjenčanice za mladenku Tracy u popularnoj holivudskoj komediji.

identična vjenčanica prodavala se po cijeni od 3.750 USD u sklopu njenog branda Amsale, a danas je moguće naručiti tek slične verzije dok se identičan model više ne nalazi u prodaji.

4. Kate Hudson – Rat mladenki

Iako se u filmu pojavljuju dvije mladenke, vjenčanica koju nosi Kate Hudson polučila je puno veću popularnost od one koju je obukla Anne Hathaway.

Kreacija Vere Wang u vrijednosti od 6.000 USD bila je dovoljno dobra i za sveprisutnu Kim Kardashian, koja se udala u sličnoj verziji haljine iste dizajnerice. 

5. Rashida Jones – Čovječe, volim te 

Da možete izgledati poput filmske zvijezde na vlastitom vjenčanju potvrđuje i ova jednostavna haljina u kojoj je mladenka Zooey blistala na velikom platnu.

Za filmski set odabrana je vjenčanica iz ponude branda J.Crew i to po vrlo pristupačnoj cijeni od 350 USD