Voćne košarice

Vrućine kreću, temperature se podižu, more se zagrijava… još malo pa će i cvrčci početi svoju pjesmu. Dakle, pravo ljeto stiže!

Evo vam ideje za super jednostavan, ukusan i efektan desert. Ok, malo se treba poigrati s košaricama, ali nije to baš takav bauk.

košarice 6

Naime, imam dragu kolegicu Marijanu iz Mravinaca koja jako voli košarice i valjda nema tijesta koje nije na njima isprobala! Tako je jedan put probala i ono koje sam ovdje već objavila i kaže odlični joj! Dobro. Lijepo je znati. Izgledom su bili kao da ste stali pred izlog pariških slastičarnica – nešto prekrasno!

Tako je i meni došla prigoda da ih trebam raditi. Njih 70, za svečanu prigodu jedne male dame koja voli jagode. Nije jedina, mislim se… i bacim se na posao.

košarice 7

Košarice sam napravila par dana ranije. Keksići su pa je bolje da odleže malo.

Punjenje sam radila dan ranije ili isti dan – ovisi koliko vremena imate.

Jagode… ajme meni… jedna ili dvije? Hm… definitivno samo jedna – ili su prevelike jagode ili su premale košarice. Pa, onda: cijela, pola, dvije polovice? Sve opcije sam isprobala. Išlo je na vijećanje i zaključili smo da je ovako najljepše! Svijetle ili tamne košarice, krema čokoladna, vanilijasta, ganache (link na ganache je tu ) ili pak nešto skroz drugačije – ovisi o vama. Uključite maštu i zaigrajte se. Zbilja je samo nebo granica! Ima malo posla jer je malo i pipkavo, ali se višestruko isplati!

Dobar tek!

Recept:

Korišteni su svi recepti koje smo ovdje već objavljivali. Dakle samo kombinirajte linkove!

NAPOMENA:

  • Od jedne doze sam dobila cca 60 košarica
  • Košarice su dimenzija 5 cm na vrhu, 4 cm u dnu, 2,5 cm visine. Nisu velike, ali taman za 2-3 zalogaja.
  • Peku se jednako dugo kao i keksići i na istoj temperaturi. Nakon što su pečeni sačekajte kratko da se prohlade i malo stisnu, lupnite košaricom o radnu plohu i onda je izvadite van.
  • Košarice nije potrebno mastiti prije pečenja.
  • Košarice radite tako da razvaljano tijesto režete na krugove i onda utisnete u košaricu. Višak s vrha odstranite nožem ili još bolje jagodicom prsta ili dlanom, tako da ostane glatka površina ruba.
  • Za kremu sam radila 1 i pol dozu kreme od velvetice.

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić.