Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Voćne košarice

Svijetle ili tamne košarice, krema čokoladna, vanilijasta, ganache…

Vrućine kreću, temperature se podižu, more se zagrijava… još malo pa će i cvrčci početi svoju pjesmu. Dakle, pravo ljeto stiže!

Evo vam ideje za super jednostavan, ukusan i efektan desert. Ok, malo se treba poigrati s košaricama, ali nije to baš takav bauk.

košarice 6

Naime, imam dragu kolegicu Marijanu iz Mravinaca koja jako voli košarice i valjda nema tijesta koje nije na njima isprobala! Tako je jedan put probala i ono koje sam ovdje već objavila i kaže odlični joj! Dobro. Lijepo je znati. Izgledom su bili kao da ste stali pred izlog pariških slastičarnica – nešto prekrasno!

Tako je i meni došla prigoda da ih trebam raditi. Njih 70, za svečanu prigodu jedne male dame koja voli jagode. Nije jedina, mislim se… i bacim se na posao.

košarice 7

Košarice sam napravila par dana ranije. Keksići su pa je bolje da odleže malo.

Punjenje sam radila dan ranije ili isti dan – ovisi koliko vremena imate.

Jagode… ajme meni… jedna ili dvije? Hm… definitivno samo jedna – ili su prevelike jagode ili su premale košarice. Pa, onda: cijela, pola, dvije polovice? Sve opcije sam isprobala. Išlo je na vijećanje i zaključili smo da je ovako najljepše! Svijetle ili tamne košarice, krema čokoladna, vanilijasta, ganache (link na ganache je tu ) ili pak nešto skroz drugačije – ovisi o vama. Uključite maštu i zaigrajte se. Zbilja je samo nebo granica! Ima malo posla jer je malo i pipkavo, ali se višestruko isplati!

Dobar tek!

Recept:

Korišteni su svi recepti koje smo ovdje već objavljivali. Dakle samo kombinirajte linkove!

NAPOMENA:

  • Od jedne doze sam dobila cca 60 košarica
  • Košarice su dimenzija 5 cm na vrhu, 4 cm u dnu, 2,5 cm visine. Nisu velike, ali taman za 2-3 zalogaja.
  • Peku se jednako dugo kao i keksići i na istoj temperaturi. Nakon što su pečeni sačekajte kratko da se prohlade i malo stisnu, lupnite košaricom o radnu plohu i onda je izvadite van.
  • Košarice nije potrebno mastiti prije pečenja.
  • Košarice radite tako da razvaljano tijesto režete na krugove i onda utisnete u košaricu. Višak s vrha odstranite nožem ili još bolje jagodicom prsta ili dlanom, tako da ostane glatka površina ruba.
  • Za kremu sam radila 1 i pol dozu kreme od velvetice.

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić.

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Gastronomija

Bližimo blagdanima, onim velikima kada je sve puno svega. Možda i prepuno! U to ime, danas predstavljamo Breskvice, jedan od neizostavnih tzv. suhih kolačića...

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.