Vrtlarski dnevnik poznate TV vrtlarice

Vrtlarstvo kao životni stil izbor je popularne  TV vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, koja je svoje bogato iskustvo predstavila u knjizi Zeleni kvadrat: zdravlje iz organskog vrta. Život i rad u vrtu, od pripreme terena, preko oplemenjivanja tla, izbora kultura i sadnica, do njege bilja i berbe zdravih plodova, Kornelija Benyovsky Šoštarić prikazala je zanimljivim i inspirativnim tekstom. Nastala je knjiga o načinu života u obilju plodova kojima priroda velikodušno rađa kada se poštuju njezine zakonitosti.

Kako u predgovoru kaže sama autorica: ''Na stranicama koje slijede ne očekujte upute o napornom radu i pretjeranom kopanju, već o vrtlarstvu za zaposlene ljude poput mene, koji za vrt imaju vremena tek vikendom. Ne očekujte niti savršeno uredan vrt, već razbujalu prirodu u kojoj rastu mnoge korisne biljke. Ipak, očekujte i svojevrsnu odgovornost, pa čak bih se usudila reći i poziv da se usprotivite konvencionalnoj poljoprivredi i velikim korporacijama koje upravljaju industrijom umjetnih gnojiva, pesticida i GM sjemena. Oni naš planet vode prema onečišćenju i gladi.'' 

Savršena dopuna Zelenom kvadratu je njeno najnovije djelo – Vrtlarski dnevnik u kojem autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić navodi plan vrtlarenja po mjesecima, zajedno s kalendarom sjetve i sadnje povrća. Nakon toga, autorica spominje najvažniji dio dnevnika, koji će s vremenom postati prava riznica znanja i iskustava vezanih uz uzgoj pojedine vrste povrća, cvijeća i voćaka.

"Za nas koji volimo vrtlarstvo i uživamo u malim stvarima koje pomažu biljkama da bolje rastu, vrtlarski dnevnik može biti dragocjena pomoć. Naravno, čitanje i znanje uvijek će biti važni, i stepenice su koje se ne smiju preskakati. Međutim treba znati i sljedeće. Bez obzira na teoriju, svatko tko se upušta u igru s prirodom prije ili poslije uviđa da zeleni svijet skriva neizrecivo mnogo više zanimljivih pojava od onih koje pišu u knjigama. Vrtlarski dnevnik mjesto je za zapisivanje takvih pojava i za čuvanje svega onoga što se događa u našem vrtu'', kaže Kornelija Benyovsky Šoštarić

OSVOJI KNJIGU

Profil vam poklanja 3 primjerka knjige Vrtlarski dnevnik autorice Kornelije Benyovsky Šoštarić.

Ukoliko želite osvojiti ovu korisnu knjigu za sve vas koji obožavate vrijeme provoditi njegujući biljke, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom VRT te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Kako se zove autoričin prvijenac?

Vaše prijave primamo do 5. lipnja 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.
Dobitnice knjiga su Jelena Jelić, Maja Čačić i Verica Radišić. Čestitamo!