Zadovoljava potrebe čak i najosjetljivije kože

Madeži, ožiljci, crvenilo, podočnjaci, akne – svi imamo nepravilnosti koje bismo rado prekrili, ako ih već ne možemo u potpunosti ukloniti. Kada se u cijelu tu jednadžbu uključi i osjetljiva koža, jasno je da je pronalazak adekvatne make-up linije vrlo zahtjevan zadatak. A stručnjaci u Dermatološkim laboratorijima Avène vole baš takve zadatke – one koji će u prvi plan staviti njegu svake, pa i najosjetljivije kože.

Rezultat njihovog rada je Couvrance linija, pionir na području medicinskog make-upa i stručnjak za korekciju nepravilnosti bojom. Proizvodi iz ove linije su dermatološki i oftalmološki testirani, nekomedogeni su i hipoalergeni te ne sadrže mirise – nježni po prirodi. Jedinstvena Couvrance ekspertiza počiva na tri koraka koja predstavljamo u nastavku.

1) Neutralizirajte nepravilnosti

Zvuči jednostavno i zaista je. U slikarstvu je poznato načelo suprotnih boja u spektralnom krugu, a prema njemu se intenzitet neke boje može ublažiti doda li joj se boja koja je nasuprot nje u krugu. Couvrance proizvodi koriste upravo to vrlo jednostavno načelo komplementarnosti kako bi neutralizirali nepravilnosti na koži :

  • nepravilnosti kod kojih prevladava crvena boja: eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare, svježi ožiljci, akne – zelena boja
  • nepravilnosti kod kojih prevladava plava boja: plavičasti podočnjaci, modrice i podljevi nakon operativnih zahvata, proširene vene – žuta boja
  • druge nepravilnosti (svjetlije ili tamnije od boje prirodnog tena): hiperpigmentacije (melazma, pjege), depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci) i neujednačen ten: bež, smeđa i koraljna.

Za neutralizaciju obojenih nepravilnosti u Couvrance liniji zaduženi su Korektori u stiku bez parabena, parfema i konzervansa.  Praktični su i jednostavni za nanošenje, otporni su na vodu i znoj, a dolaze u tri nijanse prilagođene raznim obojenim nepravilnostima: zelenoj, žutoj i koraljnoj nijansi. Sadrže i UV zaštitu SPF 20 (zeleni, žuti), odnosno SPF 30 (koraljni).

Couvrance korektor u stiku: 119, 91 kuna

2) Ujednačite ten

Ponovno vrlo jednostavno – nakon što Couvrance korektori u stiku odrade svoje, na scenu stupa Couvrance jedinica za korekcije i ujednačavanje tena. Couvrance korektivni tekući puderi dolaze u 4 nijanse te korigiraju blaže nepravilnosti i ujednačuju ten uz mat učinak. Otporni su na vodu i znoj, pa zato pružaju postojanost šminke, a mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s korektorima/kompaktnim puderima.

Za prikrivanje težih nepravilnosti (akne, podočnjaci, ožiljci, modrice, crvenilo, vitiligo) tu su Couvrance kompaktne obojene kreme SPF 30, dok će lokalizirane nepravilnosti (podočnjaci, pjege, ožiljci, sitne bore) vrlo precizno prekriti Couvrance korektor u kistu.

Couvrance korektivni tekući puderi: 159, 98 kuna

Couvrance kompaktne obojene kreme: 159, 89 kuna

Couvrance korektor u kistu: 139, 59 kuna

3) Naglasite crte lica

Posljednji korak pravi je šlag na tortu – nakon što su pobijeđene nepravilnosti, potrebno je istaknuti ljepotu na prirodan način. To je zadatak Couvrance mozaičnih pudera i oni su i više nego dorasli izazovu. Matiraju kožu i daju joj završni svilenkasti sjaj, a otporni su na vodu i znoj pa osiguravaju postojanost šminke.

Couvrance mozaični puderi dolaze u tri palete boja – Prozračni, Prirodni sjaj i Brončani – a s obzirom da ne sadrže parfeme, parabene ni konzervanse prilagođeni su svim tipovima kože, pa tako i najosjetljivijima. Mnogi se slažu da su oči najljepši ukras licu, pa za kraj moramo spomenuti i Couvrance visokopodnošljivu maskaru. Ona pojačava volumen, razdvaja i uvija trepavice, a zahvaljujući inovativnoj četkici lakše je nanošenje (udubljeni dio), odnosno razdvajanje trepavica (izbočeni dio).

Couvrance visokopodnošljiva maskara namijenjena je osobama s osjetljivom kožom i očima, a osobito osobama koje nose kontaktne leće – dakle svima onima koji su izbjegavali korištenje maskare iz zdravstvenih razloga.

Couvrance mozaični puderi: 156, 87 kuna

Couvrance visokopodnošljiva maskara: 152, 84 kuna.

Isprobajte i vi Couvrance. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #couvrance
  • Lajkate našu Facebook stranicu ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirajti frendice, podijeliti iskustva…

Prijave primamo do 5. veljače, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Darivanje: Milena Marić