Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Zapečeni brie sir sa smokvama i uljem badema

Sir volimo u svim oblicima, sa svim dodacima i u svim kombinacijama! 

Sir volimo u svim oblicima, sa svim dodacima i u svim kombinacijama! Nina nas je danas iznenadila kombinacijom koju stignete i sami pripremiti, samo prije toga trk u dvorište ubrati svježe smokve, dok ih još ima

Autor: Nina Mrvica – Bake me by Nina

  • Porcija: 4 osoba
  • Priprema: 15 minuta
  • Kuhanje: 15 minuta
  • Spremno za: 30 minuta
  • Zahtjevnost: za masterchefove u usponu
  • Vrsta obroka: predjela
  • Posebna prehrana: vegetarijansko

BakeMe – Zapečeni brie sir

Trebat ćete:

 

  • 250 g brie sira
  • 6 suhih smokava
  • 6 suhih datulja
  • 20 g oraha
  • 20 g pistacija
  • 3 žlice džema od smokve
  • 3 žlice Letifico ulja badema
  • DODATNO: kruh francuz i Letifico ulje badema

BakeMe – Zapečeni brie sir

Kada imate sve, onda:

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
  2. Brie sir premažite jednom žlicom džema od smokve.
  3. Suho voće i orašaste plodove isjeckajte na veće komadiće.

Dodajte im dvije žlice džema od smokve i dvije žlice Letifico ulja badema.

  1. Pomiješajte sve sastojke kako bi se sjedinili.
  2. Posložite ih po brie siru i sve zapecite 10 – 15 minuta ili dok vam sir ne omekša.
  3. Gotovi sir polijte jednom žlicom Letifico ulja badema.
  4. Kruh izrežite na fete* pa ga prepržite. Preprženi kruh lagano prelijte uljem badema.

BakeMe – Zapečeni brie sir

Napomene:

  • Brie sir ima svoju koru, jestiva je i “drži” mekanu unutrašnjost sira. U pravilu se ne skida. Svakako brie zapecite s njom.
  • Ako ćete ga poslužiti uz čašu vina, tada se kora ne jede jer okus može utjecati na vinske note.
  • Suho voće i orašaste plodove možete usitniti i u blenderu tako da ih nekoliko puta propulsirate.
  • Ako je džem gust, možete ga malo omekšati u mikrovalnoj ili na pari kako bi se lakše mazao i umiješao u voće.

 

* Letifico tim potpuno podržava regionalni izričaj i dijalekte, ali za svaki slučaj navodi da je

feta = šnita

Dobar tek!

 

Ne propustite

Gastronomija

Ovaj kruh je poželjan dodatak svakog jela... Možete jesti samostalno, ma možete ga i umakati u orahovom ulju, zašto da ne?

Gastronomija

Austro-ugarski biskvitni kolač, tradicionalni blagdanski ili nešto treće, dolazi u raznim varijacijama (dodacima), no ono što ga čini karakterističnim (tipičnim) je sam njegov izgled.

Gastronomija

Za dobar balans naspram obilja blagdanske trpeze, u pomoć nam priskaču sarme. Dobre za zdravlje, dobre za naš probavni sustav.

Brinimo jedna o drugoj

Da bi inspirirao i čitatelje she.hr portala Letifico je pripremio poklon paket s konopljom u glavnoj ulozi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.