Zašto baš tako volimo Božić?

Od  dvanaest mjeseci u godini nekako se svi baš posebno radujemo prosincu. Moram priznati ja baš jako, jer iako obožavam ljeto, zimsko sam dijete i moj veliki dan je upravo, u ovo meni najljepše doba godine. Uvijek sam voljela snježne pahuljice i zimsku idilu, pjesmu i ples bez ograničenja i božićnu bajku o Djedu Mrazu ili Božićnjaku, kako ga danas zovu.

Kako kaže ona pjesma, čini se doista, da su svi ljudi nekako sretniji u prosincu. Taj osjećaj da su svi sretniji, posebno me veseli, iako vjerujem da možemo donijeti novogodišnje odluke da osjećaj Božića ne bude samo u prosincu, nego da nam Božić bude, u najmanju ruku, barem jedan dan u tjednu tijekom cijele godine.

15289324_10153960819710812_1033321091281785794_o

Zašto baš tako volimo Božić?

Volimo Božić jer on jednostavno podsjeća na obitelj i toplinu obiteljskog doma, na neki naš vlastiti unutarnji mir, na ljubav i blagostanje, na sve ono za čime čeznemo i što nerijetko mnogima nedostaje.

U prosincu se manje ljutimo, činimo dobra djela i pomažemo drugima. To je vrijeme kad više opraštamo, najmanje mrzimo, a najviše volimo.

Vrijeme kad u moru loših vijesti, crnih kronika i sve brutalnijeg svijeta i današnjice, barem na trenutak s lampicama i lampionima u srcu možemo mijenjati navike, možemo voljeti, praštati i zahvaljivati, na trenutak iskreno se veseliti i pjevati onako iz srca, bez imalo zadrške.

ana%c2%b4s-sensual-calendar-2010-sijec-anj

Jesmo li se ikad zapitali možemo li tako tijekom cijele godine i zašto ne bismo barem probali?

Ne želim da Božić traje samo mjesec dana u godini i da se nakon tog divnog prosinca prepustite depri koju nam serviraju u siječnju i veljači.

Neka barem jedna od novogodišnjih odluka bude jedan dan u tjednu bez briga i problema i barem jedan dan za ljubav i opraštanje, dakle Božić jednom na tjedan. I dragi moji, ta odluka isključivo ovisi samo o nama, stoga probajte i obećajte sebi Božić koji će ove godine potrajati.

Osim što u prosincu zahvaljujete na svemu divnome što ste imali tijekom godine, zahvalite tako od iduće godine svaki dan i na onim malim, ali itekako velikim stvarima.

ana%c2%b4s-sensual-calendar-201o-prosinac

Ja ću i ove godine zahvaliti svojim divnim klijenticama koje Ana’s Sensual fitnessu ukazuju povjerenje već godinama i koje su i ove godine s nama, svojim donacijama pomogle udruzi SVE za NJU jer dobro je i plemenito, činiti dobro.

Zahvaljujem i vama što me čitate i što se družimo ovako već dugi niz mjeseci.

Trudit ću se da i meni bude Božić u srcu, ne samo u prosincu i tako nadam se, inspirirati druge kao i do sada.

Još ću vam samo poželjeti veselu i rasplesanu Novu godinu, obilje zdravlja i ljubavi kao i odluke koje će vam doista mijenjati život na bolje.

S ljubavlju,

Ana

Autor: Ana Kuhanec Brašnović