Zašto glumice glume striptizete?

Uloga striptizete još uvijek je poželjan posao najplaćenijim holivudskim glumicama današnjice. Publika voli gledati takve filmove, a čini se da glumicama nije nimalo teško odlučiti se za skidanje na velikom ekranu.

Jessica Alba priprema se za ulogu striptizete Nancy Callahan u filmu Sin City 2, a ove godine još je nekoliko glumica s holivudske A liste glumilo egzotičnu plesačicu, uključujući Salmu Hayek, Jennifer Aniston, Vanessu Hudgens i Oliviu Wilde.

Što točno privlači slavne glumice ovoj ulozi donosi web portal Shine Yahoo.

1. Probitak na sceni

Filmovi Flashdance i Showgirls u kojima je Jennifer Beals glumila plesačicu, a Elizabeth Berkley striptizetu, izbacili su ove dvije glumice u zvjezdanu orbitu.

Mlade glumice Vanessa Hudgens i Kristen Stewart uz pomoć ovakve uloge dokazale su da su zrele žene, a Lindsay Lohan pokušala je ostvariti povratak na scenu ulogom striptizete.

2. Nominacija za Oscar

Marisa Tomei u filmu Hrvač i Natalie Portman u filmu Bliski odnosi glume striptizete, a problematični i emocionalno zahtjevni likovi puni moralnih nedoumica česte su uloge koje zarade nominaciju za najprestižniju nagradu u svijetu filma.

3. Novac

Demi Moore je 1996. zaradila 12,5 milijuna USD za ulogu u filmu Striptiz, što je oborilo tadašnji rekord kod plaća filmskih glumica.

Iako skidanje za potrebe filma nije isto što i striptiz u pravom životu, visina honorara itekako je važna stavka za glumice. Vijest da će u filmu vidjeti poznatu glumicu kako se skida, privlači gledatelje više od bilo koje druge vijesti, a to je ono što privlači filmske studije da dobro plate za takvu ulogu.