Zašto žene biraju muškarce prema onome što mogu postati?

Nakon što je 13. veljače u punom Kinu Europa govorio o ljubavi, Brunino će drugo predavanje biti posvećeno još jednoj vječnoj temi – razlici žena i muškaraca. Koliko se doista razlikujemo, postoji li uopće ženski i muški mozak, žensko i muško ponašanje? Kako da lakše izađemo na kraj jedni s drugima, kako da se bolje razumijemo…

Nastavlja se ciklus predavanja

najpoznatijeg hrvatskog stručnjaka za ljubav!

JESU LI MUŠKARCI S MARSA, A ŽENE S VENERE?

20. 3. 2018. utorak 19–21 h

to biraju muškarce prema onome što mogu postati, a ne prema onome što jesu, zašto muškarci toliko često imaju problema s izražavanjem emocija, zašto su žene toliko stroge prema sebi…

Kao i uvijek, bit će vremena za pitanja iz publike, a sve Brunine knjige bit će dostupne po promotivnim cijenama.

Sva zarada od sponzora, ulaznica i prodaje knjiga ide u humanitarne svrhe – udruzi SVE za NJU koja pruža besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka, ali i članovima njihovih obitelji. Cilj nam je skupiti 200.000 kn!

Ulaznice: 50 kuna
Prodajna mjesta: U knjižarama “Hoću knjigu” (Megastore, Arena centar, City Center one, Bogovićeva 5), u klupskom centru Svijeta knjige na Kaptolu 4 ili na http://mozaik-knjiga.hr/proizvod/bruno-simlesa-20-3-2018-jesu-li-muskarci-s-marsa-a-zene-s-venere/

Pa Bruno, da te pitamo – postoje li žene s muškim mozgom?

Svaka generalizacija nema smisla pa tako naravno postoje mnoge žene koje razmišljaju i ponašaju na način koji obično pripisujemo muškarcima. Naravno da žene nisu krhke, nježne biljčice koje su pretjerano emotivne. Dakle, besmisleno je generalizirati, no ima stvari kojima su sklonije žene ili muškarci. Npr., žene imaju osjetno bolji odnos sa svojim emocijama, ne libe ih se izraziti, za razliku od brojnih muškaraca.

Mislim da je to više stvar odgoja, nego biologije i ustroja mozga jer se nas odgaja da nismo pravi muškarci ako izrazimo tugu ili priznamo slabost.

Jesu li žene izgubile ženstvenost unatrag kojih stotinjak godina u želji da se dokažu kako mogu sve baš kao i muškarci?

Ne nužno. Žene su dobile ogromnu slobodu da se definiraju onako kako žele. Generaciji moje bake nisu bile dostupne sve mogućnosti koje su dostupne današnjim ženama i to je ogromna prednost. Žene danas imaju mnogo veću mogućnost živjeti po svojim pravilima. Imaju slobodu odabrati ostati doma s djecom ili samo se posvetiti karijeri ili balansirati to dvoje.

Važno je samo da imaju izbor!

Btw., mislim da današnje žene mogu imati i biti sve, ali da bi uspjele u tome, trebaju pametno odabrati partnera!

Biraju li žene muškarca s nekim dubokom kritičkim pogledom na vlastitog oca?

Neke, ali ne postoji jedna špranca. Neki biraju da bi oponirale ocu, a neke da ga kopiraju. Neke žele kopirati likove iz romantičnih komedija ili romana. Neke žele kopirati tuđe partnera ili oponirati svom bivšem. Brojni su načini biranja partnera.

Važno je da ih biramo prema onome što su danas, a ne prema ono što procijenimo da mogu postati. Žene su sklonije tome. One često biraju muškarce kao da biraju pripravnika „Nije bitno da mali nešto zna, ali možda će biti nešto od njega“. Pa nisu muškarci glina! I ne, ne trebate ih odgajati!

Trebate odabrati one koje ne trebate odgajati da biste bile zadovoljne njima!