Zdravi, brzi sladoled

Sladoled je najjednostavniji desert koji doma možete napraviti od tek par sastojaka.

Tri sastojka i tri minute za zdravi čokoladni sladoled

Ukusan, kremast, bez naglašenog okusa banane, sirovi, jednostavni veganski sladoled. Želite ga probati? Nabavite samo 3 sastojka i odvojite 3 minute u danu i eto ga.

U minimalističkoj varijanti, možete upotrijebiti samo bananu, ako bi se zasladili napravite ga u varijanti prema dolje napisanom receptu, a možete dodati šaku sezonskog voća – borovnice ili jagode.

Obzirom na sastojke, možete ovaj sladoled jesti i za doručak pa čak i nakon treninga.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender. Banane će se prvo razmrviti, a nakon minutu-dvije sastojci će postati kremasti.

Zasladite dan uz sladoled od jagoda

Što kažete na jedan sladoled od samo tri sastojka, koji ne treba dodatnog zaslađivanja i za kojeg ne treba ni puno kuhinjskog alata ni puno vremena provedenog u kuhinji?

Nabavite najslađe, zdravo voće sezone (jagode) i napravite sladoled bez ikakvog šećera, jer su svi sastojci dovoljno slatki sami po sebi.

Obožavane jagode na vrhuncu su svoje slave upravo tijekom ovih dana, a njihova dobrobit najbolji je razlog zašto bi trebali napraviti ovu slasticu. Jagode sadrže obilje C vitamina te A vitamin, vlakna i željezo. Vodite li, pak, upornu bitku s viškom kilograma, razveselit će vas vijest da jagode ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, a usto su niskokalorične.

Dakle, prepišite recept i uživajte u prefinom sladoledu koji je odličan i za one koji najviše paze na kilograme i za vegane i za najveće sladokusce.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Zamrznute banane, jagode i mlijeko ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Možete poslužiti odmah ili još malo zamrznuti.

Autor: Tara Lukičić za Tvornica Zdrave Hrane