Žene izvan okvira: Fantazije i fetiši

tajice

U četvrtak 15.11., u Kulturnom centru Mesnička, održati će se po sedmi put live talk show ”Žene izvan okvira” na temu ”Fantazije i fetiši”.

”Žene izvan okvira” inspirativna je platforma za poticanje ženske snage i zajedništva koja na edukativan i zabavan način, u intimnoj atmosferi kafića i na youtube-u, informira i osvještava žene o temama vezanim uz psihologiju i osobni razvoj.

Projekt je to koji su pokrenule dvije entuzijastice, Hana Matejašić i Rajana Radosavljev. Hana je magistar psihologije i vodi popularne radionice glumačkih metoda u javnom nastupu, a Rajanu smo imali već prilike gledati na televiziji i slušati njen glas u raznim reklamama. Obje su završile i četverogodišnju edukaciju za tjelesno orjentiranu metodu osobnog razvoja u Centru za integrativni razvoj.

Možete ih pratiti na njihovoj Facebook stranici http://bit.ly/zeneizvanokvirafb i na Youtube kanalu http://bit.ly/zeneizvanokvirayoutube

O ženskim fetišima i seksualnim fantazijama se ne razgovara glasno, a mnoge žene će reći kako ih i nemaju. Takav odgovor često može proizaći ili iz srama i straha od osude ili nedovoljnog poznavanja vlastite seksualnosti  ili nepoznavanja definicije fetiša i fantazija.

Fetiši su jednostavnim rječnikom određeni predmeti ili dijelovi tijela koji kod nas izazivaju seksualno uzbuđenje. Dakako, fetiši mogu varirati od blažih pa do onih ekstremnih. Dok seksualne fantazije dr. Maltz, stručnjakinja za seksualno zdravlje, definira kao prirodni, univerzalni psihološki fenomen sličan sanjarenju.

Prema brojnim istraživanjima i prema iskustvima psihoterapeuta, seksualne fantazije i fetiši puno govore o našoj podsvijesti – o tome kakve smo doživljaje, ugodne ili neugodne, proživljavali u djetinjstvu ili pubertetu i o tome kako ti podsvjesni mehanizmi utječu na naš svakodnevni život. Osim što nam osvještavanje i otvoreni razgovori o našim maštarijama mogu pomoći u oslobađanju naše seksualne energije i povećavanju užitka u svakodnevnom životu, oni nam pomažu i u razotkrivanju skrivenih dijelova naše osobnosti – samim time i boljem poznavanju samih sebe.

Uz stručne i zanimljive gošće Žene izvan okvira pokušati će doći do odgovora na pitanja poput:

  • Na koji način možemo naše fantazije i fetiše iskoristiti za osobni rast i razvoj?
  • Što naše fantazije i fetiši otkrivaju o nama?
  • O čemu žene najčešće maštaju?
  • Kada su za nas seksualne fantazije i fetiši zdravi,a kada nam mogu škoditi?
  • Koliko filmovi i književnost utječu na sliku ženske seksualnosti, fantazija i fetiša?
  • Koji su izazovi glume seksualnih scena pred kamerom i kako se profesionalne glumice nose s njima?
  • Koliko često žene masturbiraju i kakav utjecaj ona ima na kvalitetu seksualnog života?

Gošće:

NINA VIOLIĆ, glumica

ENESA MAHIĆ, tjelesno orjentirana integrativna terapeutkinja

NATAŠA BAROLIN BELIĆ, seksualna psihoterapeutkinja

MARINA KRLEŽA, kolumnistica i začetnica portala ”Seksoteka”

Talk show će se održati 15.11. od 18h do 20h u Kulturnom Centru Mesnička u Mesničkoj 12.

Prijaviti se možete na e-mail: [email protected]
Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mjesta.

Ulaznica: 35kn

Ulaz je otvoren od 17:30. Molimo vas da dođete najkasnije do 17:50, kako bi se smjestili.