Žene izvan okvira: Ljepota (ni)je u oku promatrača

Ako se ovog četvrtka želite dobro provesti u društvu prijateljica, a u isto vrijeme se i educirati, imamo ideju za vas!

U četvrtak 20.12., od 18 do 20 sati, u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), održat će se osmi po redu live talk show “Žene izvan okvira” s temom ”Ljepota (ni)je u oku promatrača”.

”Želimo potaknuti žene na razmišljanje o tome koje vrijednosti kod sebe njeguju, koliko se zaista vole i poštuju. Želimo pričati o tome kako se njegovati i biti ”lijepa”, a da to ne preraste u opsesiju. Želimo da žene o svom izgledu i o sebi kao cjelini razmišljaju na svjesniji i zdraviji način”, kažu Hana Matejašić i Rajana Radosavljev, začetnice ovog zanimljivog projekta.

 

 

Što poistovjećivanje s vanjskim izgledom čini našem samopouzdanju? Kako uopće prihvatiti i na zdrav način istaknuti svoju jedinstvenu ljepotu i ženstvenost? Kako mediji, modna industrija i društvene mreže utječu na našu sliku o sebi? Zašto se toliko trudimo prilagoditi i uklopiti u društveno nametnute standarde ljepote umjesto da njegujemo svoju individualnost i što si sve činimo kako bi zadovoljili te standarde? Gdje je granica između opsjednutosti ljepotom i zdrave brige o sebi? Koji je to trenutak u našem odrastanju u kojem se formira dio našeg samopouzdanja koji je vezan uz izgled? Koji sve faktori utječu na to hoćemo li se prihvatiti ili odbaciti?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovore će pokušati dati:

  • Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije ‘Talia model’
  • Ana Katarina Sansević, tjelesno orijentirana terapeutkinja
  • Dr.sc. Igor Mikloušić, psiholog
  • Jadranka Đokić, glumica

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mjesta, i to na [email protected]
Ulaznica: 35 kn

Ulaz je otvoren od 17:30, a rezervacija vrijedi do 17:50, nakon čega se karte puštaju u slobodnu prodaju.