Zigman zatvorio ovogodišnji Schwarzkopf Cro A Porter

Finalne večeri 22. Schwarzkopf Cro A Portera svoje kolekciju predstavili su Teo P. za MAK, Sonja Lamut, Boris Pavlin, TWINS by Damir Begović i Domagoj Štimac te Zigman.

TEO P. ZA MAKVječna elegancija Perićeve žene ove je sezone inspirirana pokretačkom snagom Evite Peron. Jake ženske ikone oduvijek su inspirirale Perića pri izradi kolekcije pa tako ovosezonska kolekcija nosi jednostavan naziv “Eva”. Inspiriran materijalima koji prizivaju duh prošlih vremena te s uzorcima koji daju dašak nekadašnjeg glamura, Perić naglašava teksturu upotrebom materijala poput pliša, vune, šišanog krzna i svile. Kao i svake sezone, Perićeva žena je nježna, elegantna i snažna.

mak tekstSONJA LAMUT


Već s prvim predstavljanjem Sonja Lamut postala je miljenica hrvatske modne scene. Zagovornica jednostavnih linija i kvalitetnih materijala, Lamut je i ove sezone ostala vjerna svojoj viziji žene koja uspješno kombinira stil i udobnost. Klasični zimski materijali, tvid i vuna, često u tartan uzorku savršeno su se uklopili u Sonjinu estetiku jasno definiranih krojeva. Lamut ženu odijeva u ležerne kapute i vunene haljine, a predimenzioniranim kapama i šalovima im osigurava dozu zaigranosti.

lamut tekstBORIS PAVLIN

Boris Pavlin prvi je put predstavio mušku kolekciju. Predimenzionirane, tople, vunene veste u zemljanih tonovima kombinirane s hlačama pomaknutih krojeva, definiraju snažnog, robusnog, ali i pomalo nježnog muškarca.

pavlin tekstTWINS by DAMIR BEGOVIĆ I DOMAGOJ ŠTIMACDamir Begović i Domagoj Štimac predstavili su svoju drugu kolekciju na posljednjoj večeri Schwarzkopf Cro A Portera.
Kao i prošle sezone, TWINSI su na mnogobrojnim modelima prikazali spektar svoje kreativnosti i raznolikosti. Duge večernje haljine zagasitih tonova, crveni tartan uzorci i maštovita pretvorba tapiserija seoskih kuća u nosive odjevne komade, svrstale su dizajnere u mlade nade od kojih se s nestrpljenjem očekuju buduće kolekcije.

twins tekstZIGMAN

Enfant terrible hrvatske modne scene donio je dašak renesanse na pistu Schwarzkopf Cro A Portera. Inspiriran Botticellievim i Da Vincievim djelima te renesansom paletom boja, Zigman je predstavio uzbudljivu kolekciju. Njegova žena je i dalje samouvjerena seksi ratnica urbane džungle.

zigman tekst

Foto: Schwarzkopf Cro A Porter