Zlatni kavez, novi roman Camille Läckberg

Zlatni kavez, novi roman Camille Läckberg, upravo je objavljen na hrvatskom jeziku u izdanju V.B.Z.-a.

Roman je objavljen gotovo istodobno u većini europskih zemalja, s istom naslovnicom.

Novi napeti triler Camille Läckberg mračna je priča o izdaji, ženskoj osveti i pravdi, a ujedno i posveta ženskoj snazi i sestrinstvu.

S 23 milijuna prodanih knjiga u više od 60 zemalja, Camilla Läckberg nedvojbeno je najpoznatija suvremena švedska autorica u svijetu. Svjetsku slavu stekla je svojim trilerima smještenim u idilični švedski obalni gradić Fjällbacku, ali sada svoj karakterističan stil pisanja i specifičnu atmosferu romana iz prijašnje serije knjiga zaokreće u novom smjeru.

U ovom romanu Läckberg u svoj romaneskni svijet uvodi novi glavni ženski lik – Faye. Ona je snažna žena koja je iskorištena i izdana, ali koja uspijeva preuzeti sudbinu u svoje ruke. Triler „Zlatni kavez” dramatična je i odvažna priča koja pomiče granice – anatomija osvete jedne žene koja je odbila biti žrtva.

Camilla Läckberg u ovom romanu preispituje društvene norme i konvencije i kaže kako je lik Faye proizašao iz mnogobrojnih priča koje je godinama slušala o ženama koje su prisilile svoja tijela i umove na pokornost kako bi se pridržavale određenih društvenih normi i stereotipa:

„Svi znamo kakva bi za neke trebala biti ‘dobra djevojka’. Dobra kao mršava, dobra kao lijepa. Dobre su djevojke ljubazne, ne povisuju glas i ne bune se, bez obzira na to što im čine. Protekla godina pokazala nam je strahotu svega toga – tek onda kad su žene progovorile. Sa Zlatnim kavezom želim to pomaknuti još dalje i pokazati što se dogodi kada svoju neumornu i potpunu odanost žena preusmjeri s muškarca prema sebi samoj i prema drugim ženama“, kaže Camilla Läckberg.

Läckberg je još nadodala:

„Nijedna moja knjiga nije mi predstavljala toliki izazov kao Zlatni kavez, kao ženi i kao spisateljici. Morala sam u potpunosti izaći iz svoje zone sigurnosti, a nisam imala hrabrosti nešto tako prije napisati. S ovom knjigom postavila sam izazov samoj sebi i cijeloj svojoj autorskoj karijeri. Ali postala sam hrabrija i jača tijekom godina i sad je došlo vrijeme. Zaista se nadam da će se roman svidjeti mojim čitateljima.“

Roman potražite u svim knjižarama, na kioscima, u poštanskim uredima i na www.vbz.hr.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #kavez
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 12. srpnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Nikolina Poturica