Zvonimir Ferina predstavlja “Neon Baroque”

Njegove fotografije krase mnoge magazine koje rado čitate. Urednik je fotografije u časopisu Ljepota & Zdravlje. Prva samostalna izložba Zvonimira Ferine održat će se u prostorijama Galerija na katu Kulturno-informativnog centra, Preradovićeva 5, u subotu 13. svibnja 2017. u 12 sati. Izložbu možete pogledati do 23. svibnja i toplo je preporučujemo!

“Neonski Barok” dobio je ime spajajući dva gotovo nespojiva elementa, kako vremenski, tako i tematikom, što je refleks motiva izložbe koji kombiniraju baroknu kompoziciju i poziranje s gorućim bojama i tonovima suvremenog svijeta.

Zvonimir Ferina

Zvonimir Ferina

Izložbu čini desetak djela velikog formata na kojima su osobni i skupni portreti fotografovih prijatelja i suvremenika u pozama i kompozicijama koje evociraju klasična dijela sakralne tematike.

Držeći se egide “mali budžet, veliki format”, djela su predstavljena u formatima koji su daleko veći od stvarne veličine figura na printevima, čime se željela naglasiti, ali i srušiti prolaznost i jednokratnost modne komponente samih radova.

Zvonimir Ferina bavi se fotografijom duži niz godina primarno kroz prizmu modnog, komercijalnog i portretnog. Dugogodišnji je asistent i učenik poznate modne fotografkinje Mare Milin te smatra Miju Vesovića svojim mentorom. Urednik je fotografije u časopisu Ljepota & Zdravlje.