Zvučna masaža i zvučna kupka

Aditi Sanja Tatalović osnivačica je i voditeljica Centra. Spisateljica je i kolumnistica portala She.hr. Certificirani Theta Healing praktičar i učitelj, certificirana je instruktorica antistresnih programa i tehnika disanja te učiteljica Majstorske joge. U tretmanima primjenjuje holistički i integralni pristup. Vodi satove Brain, Body & Breath programa, individualne Theta Healing tretmane i Iscjeljenje zvukom.

Od davnina dobro je poznat utjecaj zvuka i zvučnih frekvencija na čovjekovo tijelo, raspoloženje i psihu, ali i druge žive organizme. Sve proizvodi zvuk i ima određenu vibraciju i frekvenciju. Sve je titraj. Zvuk ima osobito djelovanje na tijelo, na fiziologiju i um.

Zvukoterapija nam dokazuje kako se putem zvuka može poboljšati fizičko i psihičko stanje te kako birana glazba i zvukovi mogu blagotvorno djelovati na čovjeka, ali i njegov životni i radni prostor. Tretmani zvukom odavna su priznati u svijetu, a sve se češće primjenjuju i kod nas u vidu zvučnih kupki i zvučnih masaža, zvukoterapije.

Zvučna masaža po Peteru Hessu je izuzetno ugodan, opuštajući i revitalizirajući tretman koji bogatstvom tonova i nadtonova izazvanih ozvučivanjem posebnih zvučnih zdjela i gongova te drugih instrumenata blagotvorno i harmonizirajuće djeluju na čitav organizam.

Zvučna masaža vrlo brzo relaksira, otklanja napetosti i stres i što je najvažnije iznimno je ugodna. Imate osjećaj kao da vam je svaka stanica tijela dotaknuta tom umirujućom vibracijom i vraćena u svoju prirodnu ravnotežu.

Ugodne zvučne vibracije prenose se po cijelom tijelu, kroz kožu, tkivo, tjelesne šupljine, kosti, organe, zvuk putuje kroz vodu i tekućine u tijelu. Tako opuštena i odmorna osoba jača je, samopouzdanija, kreativnija i motiviranija za svoje svakodnevne akcije.

Osim na raspoloženje i osjećaj odmora, zvučna masaža pospješuje cirkulaciju, uklanja različite blokade u tijelu, a budući da zvučne vibracije imaju sposobnost brzog mijenjanja moždanih valova – slušajući takve tonove harmoniziramo lijevu i desnu hemisferu mozga što ima dalekosežne benefite za funkcioniranje čitavog sustava i percepciju uopće.

U biti se ne radi se o klasičnoj masaži jer prilikom tretmana ne dolazi do izravnog tjelesnog kontakta između praktičara zvučne masaže i klijenta. Zvučna masaža se izvodi posredstvom zvučnih zdjela položenih na odjeveno tijelo klijenta. Posebne zvučne zdjele se za vrijeme masaže postavljaju na odjeveno tijelo klijenta ozvučuju se direktno na tijelu ili u auričkom polju osobe.

Za razliku od zvučnih masaža koje se rade individualno, kod zvučnih kupki ili meditacija u posebnoj atmosferi i blagotvornim zvukovima može uživati više osoba zajedno. Slušanjem zvukova dolazi se u fino, meditativno, opuštajuće pa čak i stanje sna. Tretmani traju do 60 minuta. Dobra preporuka nakon napornog radnog dana ili tjedna.