Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

10 savjeta za korištenje ogledala

Ogledala daju poseban štih unutarnjem uređenju doma.

Kakva biste ogledala trebali staviti u vaš domu? Trebate li uzeti novo ogledalo ili ostaviti staro? Jeste li znali da ogledalo može datirati izgled doma? Istina je, jer ogledala mogu odražavati doba u kojemu su stavljena.

Tijekom 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća ljudi su postavljali ogledala po cijelim zidovima. Ogledala daju poseban štih unutarnjem uređenju dodajući svjetlost i stvarajući izgled prostranosti.Donosimo vam 10 savjeta za korištenje ogledala u uređenju vašeg doma:

1. Stavite ogledalo na zid pored neke zanimljive slike ili umjetnine pa će se ona ogledati u ogledalu i dodati osjećaj prostornosti.

2. Stavite ukrasno ogledalo blizu prozora u tamnijoj sobi. To ćete omogućiti refleksiju svjetla s ogledala i stvoriti prirodnije svjetlo u sobi.

3. Da biste u sobi stvorili privid dubine, jedan zid obojite tamnijom bojom kako bi bio u kontrastu s ostalim zidovima. Zatim postavite ukrasno ogledalo na tamni zid – time će se stvoriti osjećaj dubine u sobi.

4. Stvorite šarmantni ulaz tako što ćete postaviti ogledalo uokvireno s cvjetnim ornamentom. To će pomoći da se na ulazu stvori svjetlo, ali će vam dati i priliku da se na brzinu još jednom pogledate prije izlaska.

5. Proširite malu blagovaonicu tako što ćete postaviti ukrašeno ogledalo na zid. Nakon toga, prostorija će djelovati veće i svjetlije.

6. Postavite ukrasno ogledalo nasuprot atraktivnom kaminu i gredi kako bi odražavalo nešto zanimljivo u prostoriji.

7. Postavite nekoliko ogledala različitih veličina u skupini kako biste stvorili zanimljiv zidni prikaz.

8. Postavite ogledala na stražnje stjenke polica za knjige kako biste stvorili osjećaj dubine.9. U kuhinji stavite ogledala na stijenu iza radne površine. Ono će odražavati svjetlo dok pripremate hranu, a lako ga je održavati.

10. Postavite ogledalo, prilagođene veličine, na komad namještaja koji je oštećen, ili nije posebno atraktivan. To možete napraviti na ormarićima, stolićima, stolovima i sličnim dijelovima namještaja.

Pripazite!

Uvijek prvo proučite mjesto za postavljanje ogledala. Na primjer, stavljanje ogledala na gredu kamina može dovesti do odražavanja neprivlačnih gornjih površina namještaja ili praznoga zida. Možete nagnuti ogledalo prema dolje tako da ono odražava nešto atraktivnije u prostoriji.Nadalje, postavite ogledala tako da ne stvaraju nepotreban odbljesak u sobi. Ogledala mogu biti neprivlačna ako se postave nasuprot prozora koji je okrenut na jug ili zapad.

Kako vidite, postoje brojni načini za upotrebu ogledala kako bi se posvijetlio i obogatio dekor vašeg doma. Ukrasna ogledala mogu se naći na buvljacima, antikvarijatima, dućanima opreme za kuću i internetu po raznolikim cijenama koje se uklapaju u svaki kućni proračun.

CentarNekretnina.net

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Društvene mreže mnogim poznatim osobama omogućuju da obožavateljima daju uvid u njihov život, a nekima i u njihov dom.

Moj dom

Način na koji uređujemo dom puno govori o nama i našoj osobnosti.

Moj dom

Neovisno radi li se o temeljitom preuređenju ili osvježavanju vlastitog stambenog prostora, Hrvati neprestano traže inspiraciju kada je u pitanju uređenje doma.

Dizajn

Doručak u krevet - obavezno. Posao? Pa možemo na laptopu iz kreveta.

Advertisement