6 čudesnih napitaka za ljetne vrućine

Vrući ljetni dani zahtijevaju osvježavajuća pića. Kako ne biste po cijele dane pili samo vodu, tvorničke sokove ili pivu, isprobajte jedan od ovih kreativnih napitaka.

Liquido od bobičastog voća i limete – ubacite voće u procesor i uživajte u ovom ukusnom piću. Potrebni sastojci su jagode, borovnice, led, voda, limeta, nektar agave i menta.

Napitak sadrži 294 kalorija.

Domaći sok od đumbira – postignite isti okus kao i tvornički sok, s upola manje kalorija, pomoću ovog jednostavnog recepta. Kombinacija svježeg đumbira i mineralne vode pružit će vam toliko željeno osvježenje. Potrebni sastojci su šećer, đumbir, mineralna voda, ušećereni komadići đumbira.

Napitak sadrži 72 kalorije.

Limunada od maline – maline će ublažiti pomalo gorku aromu limunade. Ako tražite nešto slađe upotrijebite jagode. Sastojci: sok od limuna, šećer, pire od malina, led.

Napitak sadrži 114 kalorija.

Prešana lubenica s bosiljkom – zadovoljite svoju žeđ s ovim jednostavnim pićem. S manje od 50 kalorija, dobar je dodatak uz grilanu hranu. Potrebni sastojci su lubenica, listići bosiljka, sol, ocat od bijelog vina, voda.

Napitak sadrži 46 kalorija.

Limunada od nara – ovaj napitak doista osvježava i stimulira pomoću kombinacije kiselog limunovog soka i gorkog soka od nara. Sastojci: šećer, limunov sok, sok od nara, voda, led.

Piće sadrži 75 kalorija.

Ledeni čaj od hibiskusa i breskve – ovo je niskokaloričan i antioksidansima bogat način da se rashladite. Dodavanje svježe breskve samo poboljšava osvježavajuću aromu voća. Potrebni sastojci su šećer, sok od limuna, topla voda, vrećica čaja od hibiskusa, breskve, hladna voda.

Napitak sadrži 115 kalorija.

Metro-portal.hr