Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

7 stvari koje vam nitko nije rekao o braku

Bračne vode nisu tako mirne.

Što je to doista ljubav shvatit ćete tek kada zakoračite u brak i suočite se sa svim izazovima koje on donosi. Stvarni život daleko je od Disneyjevih bajki na kojima ste odrasli, ali je isto tako i puno bolji i ljepši nego što očekujete. Ponekad su najružniji i najmanje romantični i dijelovi braka oni trenutci koji nas uče pravim vrijednostima i kvalitetama. Evo nekoliko jednostavnih istina o braku koje možda ne zvuče lijepo, ali će vašu vezu unaprijediti i učvrstiti!

1. Jeste li donijeli pravu odluku?

Ako ste tek stupili u brak možda mislite kako je dovoljno odabrati pravog partnera i bit ćete sretni do kraja života. Onda se jedan dan probudite i shvatite kako vas vaš savršeni partner ipak ne čini sretnom apsolutno svaki trenutak zajedničkog života. Ponekad ćete se upitati zašto ste se uopće žurili u brak. U dobru i zlu ne znači samo biti zajedno kada se dogodi velika tragedija. Brak je na najvećoj je kušnji upravo na dnevnoj bazi – kada rutina zajedničkog života počne svoju vladavinu. Možda se ponekad osjećate usamljeno ili razočarano, no prvo morate pustiti svoje ideale o savršenom braku. Kada shvatite kako brak nije destinacija, već putovanje ispunjeno jednakom količinom dobrog i lošega, dosade i zanimljivih trenutaka, počet ćete uistinu uživati.

2. Morate se truditi više nego što ste ikada mislili

Da, i prije braka ste bili svjesni kako se oko svake veze treba potruditi. No, trud ne znači samo kako ste spremni predvidjeti neke partnerove male navike koje vas živciraju. Tek kada počnete zajednički život doista upoznajete nekoga. I vjerujte, svaki put kad pomislite kako poznajete svoju bolju polovicu, iznenadit će vas nečim novim. Brak znači zajednicu dvije osobe koje rastu zajedno i pronalaze nove načine ulaganja u vezu.

3. Da, otići ćete u krevet ljuti

Svi znamo za savjet: “Nemoj odlaziti u krevet ljut!”, no u braku nije jednostavno niti poželjno držati se toga. Ponekad je doista potrebno prespavati, odmoriti i trijezne glave nastaviti raspravu, a ne inzistirati na razgovoru u trenutku svađe. Predah u “akciji” pomoći će vam kako biste razmislili jeste li zapravo ljuti, povrijeđeni ili oboje. Tako ćete lakše prepoznati izvor vaših osjećaja i svađe. Možda je rasprava izbila oko toga tko češće iznosi smeće, no zapravo je potaknuta vašim osjećajem nedovoljnog uvažavanja. Bez dobrih predaha, ponekad se i kvalitetni argumenti mogu pretvoriti u glupo prepucavanje bez kraja, te ste na kraju još više povrijeđeni.

4. Seks nije uvijek na rasporedu

Ponekad jednostavno niste raspoloženi za seks – a razlozi nemaju nikakve veze s vašim partnerom. Razdoblje bez seksa sasvim je normalan dio braka. Seksualna “suša” ne znači kako više niste jedno drugome privlačni, već kako je nešto drugo, primjerice san, ovaj tjedan ipak važniji od seksa. Umjesto da vrijeme gubite pokušavajući izračunati koliko često bi se trebali seksati, radije se usredotočite na pronalaženje vlastitog ritma. Također, pobrinite se da, ukoliko seks nije na rasporedu, neka budu barem zagrljaji, dodiri i poljupci.

5. Važnije je surađivati, nego uvijek imati pravo

Svi volimo biti u pravu; ponekad uživamo i u dokazivanju vlastite pameti. No, imajte na umu kako “ja znam, ja znam” osobe mogu ponekad naživcirati partnera svojim stavom. Gledajte na to ovako – kada dođe do razmirice, ne postoji pravo i krivo razmišljanje, jedino vaše i vašeg partnera. Niti ste vi potpuno u pravu, niti je on potpuno u krivu. Čak i kada se ne slažete s drugom stranom, uvijek poštujte i uvažavajte tuđe mišljenje.

6. Sretan brak ne isključuje svađe

Kao što je važno pronaći bračni sklad i ravnotežu, ponekad je važno kvalitetno se posvađati. Zašto? Kada se svađate ne podižete samo glas, već na površinu izvlačite i prikrivene probleme. Tako ćete raspraviti ono što vam doista smeta – jer, nikada nismo potpuno bez briga ili problema – i vezu dovesti na novu razinu.

7. Možete mijenjati samo sebe

Ako mislite kako ćete promijeniti voljenu osobu jednom kad zaplovite bračnim vodama, razmislite ponovno! Preobrazba potpuno izgrađene, odrasle osobe, njegovih navika, vjerovanja i načina razmišljanja – nemoguća je misija. Također je i nepotrebna – ono što doista trebate mijenjati jest način na koji vi reagirate na svog partnera. Uvijek se podsjetite kako vam se svidio zbog toga što jest, a ne zbog toga što bi mogao jednog dana, kada dođe vama u ruke, postati. Izvor: Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

O čemu maštaju žene?

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Seks

Kako temperature rastu, a dani postaju dulji, u zraku se osjeća poznato raspoloženje - stigla je sezona festivala!

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.