Fashion report

Barokni pogled kroz Pradu

Kolekcija Minimal Baroque predstavlja novi, bogatiji pristup naočalama.
Prada je lansirala novi kreativni projekt povezan s kolekcijama sunčanih naočala, predstavljajući dva nova modela iz svoje Minimal-Baroque linije i izdajući osam povezanih fotografija.

Slike su odabrane u suradnji s Vogue Talents, godišnjim prilogom talijanskog Voguea posvećenog novim modnim talentima, a koji se izdaje u digitalnom obliku na službenim stranicama Voguea.

Stil nova dva modela Prada Minimal-Baroque naočala još uvijek slijedi luksuzni rokoko dizajn predstavljen u prvoj fazi projekta s početka godine, ali u ovoj verziji bogati ukrasni zavijutci nalaze se samo na prednjici ili na ručkicama naočala. Modeli su dostupni u novoj paleti gradiranih i povremeno transparentnih boja.

Prada se pozabavila razvijanjem novog pristupa naočalama, što je rezultiralo projektom Od skica do slika.



Ideja je dotakla sve dijelove njezine Minimal-Baroque kolekcije: u prvoj fazi tri su ilustratora predstavila svoju viziju luksuzne i ograničene verzije ovih naočala, a ručno crtane slike naglašavale su jedinstvenost modela.

U drugoj je fazi Prada, u suradnji s Vogue Talents, odabrala osam fotografskih talenata i dala im u zadatak interpretirati nove modele u pop-stripovskoj maniri. Rezultat je niz slika mrtve prirode koje variraju od izrežiranih slika različitih kromatskih paleta do onih improviziranih ili scena iz prirode.



Fotografi koji su odabrani za ovaj dio projekta su Federica Di Giovanni, Kuba Dabrowski, Ciraudo Majola, Mattia Buffoli, Rosi di Stefano, Tassili Calatroni, Tatiana Uzlova i Tomás Nogueira.

Njihovi radovi će biti izloženi u Pradinim trgovinama u Milanu, Hong Kongu, Londonu, Parizu, Istanbulu, Madridu i New Yorku od 17. svibnja.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Trendovi

Crocs Classic Clog je najpoznatiji model koji i dalje dominira Crocs scenom, ali ove godine možete ga vidjeti u prekrasnom geometrijskom izgledu.

Zanimljivosti

HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog rođendana i postojanja na hrvatskom tržištu!

Fashion report

Od svog osnutka 2012. godine, Anita Pokrivač Design brend stekao je reputaciju kroz svoj prepoznatljiv stil i estetiku koja slavi ženstvenost, romantičnost i lakoću...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version