Gastronomija

Bazlamača: Oduševit će vas i slatka i slana varijanta

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Fotografija Vedran Bošković, TZ Požeško-slavonska županija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Upoznajte Bazlamaču iz srca Slavonije, iz Požeško-slavonske županije!

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 4 pune žlice šećera
  • 4 razom žlice oštrog brašna
  • 4 žlice kajmaka (kiselog vrhnja)

PRIPREMA:

  1. Miješati žumanjke sa šećerom i brašnom
  2. Izlupati bjelanjke u čvrsti snijeg
  3. Dodati kajmak i snijeg od bjelanjaka
  4. Namazani pleh dobro zagrijati u pećnici
  5. Peći na 200 stupnjeva sve dok ne dobije zlatnu žutu boju

Može se jesti sa sirom ili domaćim pekmezom.

Izvor: TZ Požeško-slavonska županija.

Ne propustite

Putovanja

U Dravskoj priči, atraktivnom posjetiteljskom centru u Noskovcima i nezaobilaznoj postaji jedinstvene Plemićke rute Virovitičko-podravske županije, žive u slatkom iščekivanju. U njihovom oporavilištu roda...

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Čobanac, fiš paprikaš, cicvara, čvarkuše, bazlamača, tačkrle…, dugačak je popis tradicionalnih jela Zlatne Slavonije koje domaće stanovništvo ne prepušta zaboravu, a gosti prepoznaju kao...

Putovanja

Srušite ljetne stereotipe, odaberite destinaciju u kojoj ćete napokon napuniti baterije, otkriti ljepotu tišine i uživati u vrhunskim jelima dvaju poznatih gurmanskih regija -...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version