Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Berries rolice by Hungry Mile

Prilikom predstavljanja L’ERBOLARIO noviteta, imali smo čast kušati Miline rolice.

Prilikom predstavljanja L’ERBOLARIO noviteta, imali smo čast kušati Miline rolice.

Evo recepta!

Sastojci:

Tijesto:

  • 600 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • korica naranče
  • 125 g maslaca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 2 jaja

Nadjev:

  • 100 g brusnica
  • 100 g grožđica
  • 4 filter vrećice Franck aronija čaja
  • 3 dcl vode
  • 100 g šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 100 g maslaca (sobne temperature)

Postupak

U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.

U duboku zdjelu prosijte ostatak brašna. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol, koricu naranče i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka pa umijesite glatko i podatno tijesto.

Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 – 90 minuta, ili dok ne udvostruči volumen.

Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U manjem lončiću zavrijte vodu, dodajte vrećice čaja i držite ih oko 10 minuta. Vrećice ocijedite pa u čaj potopite brusnice i grožđice. U zdjelici pomiješajte šećer i cimet, te dodajte sjeckani maslac, ako nije mekan – pričekajte, sve sastojke ravnomjerno povežite u smjesu nalik na pastu.

Uzdiglo tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat. Tijesto premažite pastom od maslaca, ravnomjerno rasporedite namočene bobice i zarolajte.

Roladu narežite na šnite debljine dva prsta. Poslažite ih u protvan koji ste premazali maslacem i posuli žlicom brašna i šećera. Pustite rolice da se dižu još 20 minuta, a u međuvremenu zagrijte pećnicu.

Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.

Dodatak: tople rolice prelijte šećernim sirupom, ostatku čaja u kojem su se namakale bobice dodajte 50 g šećera i ukuhajte dok ne postane lagano sirupast, poslužite mlake. Ili ih samo pospite sa šećerom u prahu.

Više

Gastronomija

Candy cane je američki naziv za tamošnju popularnu slasticu, a u doslovnom prijevodu znači – lizalica.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Savjeti stručnjaka

Cimet možemo koristiti u obliku praha ili štapića, a njegova posebna aroma i okus dolaze iz esencijalnog ulja te se vjeruje kako upravo ono...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.