Gastronomija

Bezglutenski čoko keksi

Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate?

Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate?Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu. Na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. Slatke i slasne čokoladne kekse napravila nam je blogerica Like Chocolate, a recept pronađite dolje niže.


Autor: Matejka Buča – Like Chocolate

 

  • Porcija: 3 osoba
  • Priprema: 3 minuta
  • Kuhanje: 12 minuta
  • Spremno za: 15 minuta
  • Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • Vrsta obroka: deserti

Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko.

Trebat ćete:

 

  •  180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 12 svježih ili namočenih suhih datulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 4-5 žlica mlijeka (npr. zobeno)
  • 40 g komadića čokolade

Like Chocolate – RECEPT – Bezglutenski čokoladni keksi


Kada imate sve, onda:

  • Sve sastojke osim čokolade izradite u multipraktiku dok se ne spoje u masu. Ako nemate multipraktik, pomiješajte ih vilicom, a datulje prethodno izgnječite.
  • Na kraju dodajte čokoladu.
  • Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.
  • Pecite na 180 stupnjeva 12-13 minuta.


Dobar tek!

 

Ne propustite

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Mikado riža je za mnoge i dan danas, puno više od čokolade s police.

She Book Club

Willy Wonka od malih je nogu sanjao da će izrađivati čokoladu i dijeliti je sa svijetom.

Zanimljivosti

Svjetski dan čokolade službeno se obilježava na današnji dan, 7. srpnja jer se vjeruje da je 7. srpnja 1550. godine kakao stigao u Europu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version