Okuse Zagorja vodeni park Aquae Vivae priprema za vas tijekom cijelog dana u moderno uređenom prostoru self-service restorana. Ono što ih čini drugačijima od drugih svakodnevna je ponuda jela bez glutena (pizze, slastice) i niskokalorična jela. Uz svako jelo ističu i popis alergena, čime jamče sigurnost konzumacije gostima.
Za nas su se odlučili napraviti Bezglutenski povrtni kruh!
Sastojci:
4 mrkve srednje veličine
2 tikvice srednje veličine
butternut tikva u istoj količini kao tikvica
2 češnja češnjaka
svježeg ili sušenog bosiljka dvije do tri žlice
6 jaja
60 ml kokosova mlijeka
2 žlice kokosovog brašna (30 grama)
na vrh noža prašak za pecivo
malo soli
malo papra
kokosovo ulje
malo octa (3 ml)
2 žlice maslaca
Priprema:
Očistite povrće, mrkve narežite na kolutove, tikvice i buču uzdužno na tanke trake. U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, prvo mrkvu, nakon par minuta tikvice i buče, posolite, popaprite i dodajte protisnuti češnjak, sve na lagano pirjajte dok povrće omekša (do 10 minuta).
Kokosovo brašno usitnite, dodajte prašak za pecivo.
Jaja i kokosovo mlijeko razmutite i umiješajte kokosovo brašno i bosiljak.
U ovu smjesu umiješajte ohlađeno povrće.
Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu, te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa.
Izvadite, ostavite da stoji 10 minuta, narežite i servirajte toplo ili sobne temperature uz razne salate.
Odličnog okusa, ugodnog mirisa, bez glutena i s malo kalorija!
Hrana koju kupujemo sadrži mnogo toksičnih aditiva. To znači da je promijenjena kako bi nas učinila gladnima i pogoršala naše emocionalne prehrambene navike.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.