Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Biljka za žensku sreću

Postoje sobne biljke koje su gotovo prisutne u svakom domu, ali mnogi ne znaju ni kako se zovu.

Postoje sobne biljke koje su gotovo prisutne u svakom domu, ali mnogi ne znaju ni kako se zovu. Spatifilum lat. Spathiphyllum, je nadaleko poznata sobna biljka koju je relativno lako uzgajati. Nezahtjevna je to tropska biljka koja nema velike prohtjeve u vidu direktne sunčane svjetlosti, ona će vam pokazati i kad je žedna, naime lišće će joj klonuti. Ova lijepa biljka je poznata kao čistač zraka, neutralizira toksične plinove kao što su ugljični monoksid i formaldehid. No, postoji vjerovanje da ova biljka donosi sreću njezinoj vlasnici.

U čemu se krije ženska sreća?

Naravno, to je prije svega harmonija u srcu i u kući. Vjeruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom.

Vjeruje se da ako neudatoj djevojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj osobni život. Ako je poklonite udatoj dami – u obitelji će se pojaviti dijete.

U stvari, sve sobne biljke simboliziraju nešto određeno – neke sreću u braku, druge – novac, treće – zdravlje, uspjeh i tako dalje. Ali, zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem?

Pokušajmo otkriti

Od davnina su žene počele primjećivati da je postojanje ove lijepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promjene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Djevojke su pronalazile svog izabranika, djevojke u vezi – ubrzo su dobivale ponudu braka, a udane žene – su živjele sretni bračni život.

Sreća je, također, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale zatrudnjeti, i s pojavom ove biljke one su, napokon, razveseljene viješću o dugoočekivanom radosnom događaju.

 

Puno kasnije, ova biljka, i vjerovanja povezana s njom, postala su naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje sretnim prijateljicama izdanke Spatifiluma da bi i one, također, doživjele magičnu moć ove biljke. Danas je “ženska sreća” jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za ljepši spol.

Unatoč činjenici da mnogi ne vjeruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može utjecati na privatni život svoje vlasnice o čemu svjedoče mnoge objave na forumima gdje žene dijele priče o «ženskoj sreći» i u pravom, i prenesenom smislu.

Sve to govori o tome, da ova biljka i vjerovanja nisu prazne priče, i da u njima postoji bar dio istine.

Ako želite da ova biljka promijeni vaš život, iskreno je volite, brinite o njoj, zalijevajte je, prihranjujte je, liječite ako je to potrebno – neka ona osjeti vašu ljubav, neka vam razotkrije svoja magična svojstva i vi ćete se uvjeriti da je “ženska sreća ” i vjerovanje u nju – zaista istinito…

Izvor: uspesnazena.com

Više

Moj dom

Prilikom izbora treba svakako paziti koje biljke čine sobu svjetlijom i stvaraju ugodniji i opušteniji ambijent. Prilikom kupovine biljaka koje kvalitetno pročišćavaju zrak potrebno...

Moj dom

Uljepšajte dom neobičnim zelenilom.

Moj dom

Zašto ih koristiti samo za pripremanje jutarnje kave?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.