Horoskop

Blagdanska uvertira

„Kako ćete dočekati Novu godinu?“ – pitala me još prije dva tjedna prijateljica.

Ostala sam malo zatečena pitanjem, moram priznati, jer sam u svojoj dječjoj rutini totalno smetnula s uma što nam donosi prosinac. „A kak? Nikak!“ – odgovaram. Uistinu, kako slaviti doček Nove godine s osmomjesečnim blizankama?! Postoje li uopće opcije?

Iako nikada nisam previše bila oduševljena konceptom najluđe noći i presingom koji stavlja pred pojedinca, uvijek sam smislila nešto, pa makar i u zadnji čas. Ove godine i zasigurno nekoliko sljedećih pošteđena sam razmišljanja.

No, prije Silvestrova dolaze Badnjak i Božić. Pripreme su u tijeku, iako još toliko ne sveobuhvatne kao će biti dogodine kada cure stasaju iz beba u pravu malu djecu.

Još ove godine sjedim na klupi, odmaram se za sljedeću sezonu kada će pravi Božićni duh pokucati na vrata. Prenijeti blagdansku čaroliju i njen pravi smisao na djecu jedan je od mnogih izazova roditeljstva. Veoma iscrpljujuć, pretpostavljam, jer pripremiti i urediti dom, ispeći kolače, pokupovati i zapakirati darove avantura je za svaku domaćicu kakvoj stremim, a ja sam se umorila već od samog nabrajanja obaveza.

Ipak, veselje i osmijeh djeteta pri susretu s bradatim debeljkom u crvenom, pri odmatanju poklona, kićenju bora i drugim tradicijama nešto je za što vrijedi zasukati rukave. Naposljetku, dolazi nam jednom godišnje, a s njime i prilika za opuštanje s najbližima.

Da, blagdanska groznica obuzima sve, ne samo djecu, jer to je vrijeme kada opustimo remene, odriješimo novčanike i vraćamo se u djetinjstvo, daleko od svakodnevnih briga.

Stoga, ukoliko osjetite simptome zaraze, poput osmjeha, razdraganosti, topline oko srca, prepustite se, traje samo nekoliko dana, a važno ju je preboljeti jer nas podsjeća na istinski važne stvari. Cjepiva nema, a zabilježen je samo jedan slučaj mogućeg izlječenja, Grinch se zvao, no na kraju je podlijegao, stoga se ne preporuča opiranje, čak ni pod cijenu trajnih oštećenja organizma – zalihe pozitivne energije i optimizma.

Vesele i ugodne blagdane!



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version