Putovanja

Brač je otok neobično raznolikog ritma

Na dvadesetak kilometara od Milne nalazi se pustinja Blaca, jedan je od najljepših spomenika životu na otocima u cijeloj Dalmaciji koji rado posjećuju i strani i domaći turisti.

Postoje mjesta na koja se ‘navučemo’, koja nas učine ovisnima o svojem prostoru, o specifičnoj atmosferi, o svojim kantunima, stablima, žalima, posebnim stijenama na koje volimo sjesti i odmoriti se.

Upravo takav je Brač, otok neobično raznolikog ritma, turističkog komešanja, ali i mirnih kutaka od kojih svaki priča svoju priču. Pustolovni je turizam svakako najatraktivniji u ponudi kojom se otok Brač nameće kao destinacija za goste željne kulturnih doživljaja i gastronomskih užitaka u jedinstvenom ambijentu.

Ljubitelje aktivnog odmora sigurno će privući neobična utrka – kalaton, koja se odvija po ulicama, odnosno kalama Milne, koja spaja fizičku aktivnost i razgledavanje u najboljem omjeru. No, za mirnih ljetnih noći, malo prije i malo iza srca sezone, osim u samom mjestu, Milna je idealan izbor za dnevni izlet ili za noćenje.

Na dvadesetak kilometara od Milne nalazi se pustinja Blaca, jedan je od najljepših spomenika životu na otocima u cijeloj Dalmaciji koji rado posjećuju i strani i domaći turisti.

Otprilike sat vremena vožnje udaljen je mondeni Bol. Bez obzira na to što ga je šljunčana plaža Zlatni rat učinila poznatim ljetovalištem i turističkom mekom, a divlja punta te plaže koju pomiču morske struje i vjetrovi lansirala na naslovnice svjetskih turističkih magazina, Bol je mjesto samoće i mjesto dinamike, mjesto mira i mjesto u kojem nikada ne može biti dosadno, uz sva mala skrovita čuda prirode.

Otok Brač je poput svijeta u malome, gotovo mikrokontinent sa svojom sintezom bogatoga kulturno-povijesnog naslijeđa i lijepe prirode.

Ne propustite

Zanimljivosti

Ljetni mjeseci idealni su za opuštanje na najljepšim domaćim plažama, uživanje u omiljenim ljetnim koktelima, odlaske na glazbene festivale i zabave u beach barovima...

Putovanja

Turistički djelatnici u Bolu trenutno postižu oko 50% prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Putovanja

Brač je otok kamena, maslina i vrhunskog maslinovog ulja, atraktivnih plaža, prekrasne prirode i opuštenog životnog stila, a Supetar njegovo prvo mjesto krenete li...

Video box 2

Kako bi naglasila zajedništvo, podršku i važnost lokalnih stanovnika, u čiji je DNK upisan turizam, TZ ih je okupila kako bi poslali svojim gostima,...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version