Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

BRIST Olive obilježava kraj godine gastro druženjem i ekstra djevičanskim maslinovim uljima iz nove berbe za 2021.

Bilo je ovo istinsko uživanje u istarskim delicijama i bogatim okusima BRIST Olive maslinovih ulja koje naglasak stavljaju na onaj trenutak u kojem se potpuno posvećujemo nijansama i bogatstvu okusa.

Zabavno i opušteno druženje s Lenom Puhar O’Grady u Br00m44-u , prostoru na zagrebačkom Dolcu i novim cool mjestom istinskih foodieja plant based koncepta, te u društvu food blogerica i zaljubljenika u gastro delicije, bilo je pravi uvod u predblagdansku atmosferu prosinca. Okupile su se mnoge food blogerice među kojima su bile Nataša Rajčević, Marie Wasler, Iva Savić, Janja Benić, Andrea Cukrov, Katarina Đozović te mnogi drugi kako bi poslušali prezentaciju ekstra djevičanskih maslinovih ulja nove berbe iz 2021. brenda BRIST-Olive iz Vodnjana. Ali, i naravno uživalo u istima.

U ovo blagdansko vrijeme, kada se više opušteno družimo, dozvoljavamo si taj trenutak čistog uživanja u vrhunskim okusima raznih delicija, baš kao što su ekstra djevičanska maslinova ulja. Osim toga, naučiti ponešto o sortama, okusima i notama u ovim uljima od vrsne poznavateljice istih te certificirane kušačice maslinovog ulja Lene, uvijek je dobrodošlo.

Lena Puhar O’Grady, koja u BRIST timu vodi prezentacije, edukacije i marketing, predstavila je svoj obiteljski biznis, ispričala priču o počecima i razvoju brenda, te provela uzvanike kroz tri od ukupno šest tipova BRIST Olive ulja koje proizvode; jedno monosortno – ulje Vodnjanske Buže i dvije kupaže – blagog i intenzivnog okusa. Tijekom vođene degustacije, uzvanici su imali priliku naučiti pravilno kušati, opisati ulje i prepoznati karakteristike koje ukazuju na visoku kvalitetu ulja, kao što su svježina i bogatstvo aroma u mirisu, te uravnotežena gorčina i pikantnost u okusu.

Svako od tri ulja sljubljeno je s jednom vrstom sira istarske Mljekare Latus iz Žminja, uz nezaobilaznu sourdough foccacciu pekare Breadclub, a kušanje je zaokruženo čokoladnim tartom s maslinovim uljem, osmišljenim za tu prigodu od poznate food-bloggerice Janje Benić, koja djeluje pod profilom @janjolinka. Čokoladni tart poslužen je i u veganskoj varijanti, a naizgled neobična kombinacija s nekoliko kapljica BRIST Olive maslinovog ulja Exclusive Selection , ustvari je savršeno upotpunila okus slastice, podigavši ju na jednu novu dimenziju okusa. Exclusive Selection maslinovo ulje je napravljeno u ograničenom izdanju od probranih maslina sa stoljetnih stabala sorti Buža i Rožinjola.

Novoj berbi iz 2021. koja ujedno zaokružuje cjelogodišnji maslinarski trud, nazdravilo se posebnim “vinom za fešte” – Vin de Rosa od prosušenih bobica vinarije Babos iz Vodnjana koja njeguje tradicionalan način proizvodnje ovog vina tipičnog za Vodnjan.

Bilo je ovo istinsko uživanje u istarskim delicijama i bogatim okusima BRIST Olive maslinovih ulja koje naglasak stavljaju na onaj trenutak u kojem se potpuno posvećujemo nijansama i bogatstvu okusa. Poznato i kao tekuće zlato, ono ujedno predstavlja odličnu uvertiru u blagdansku atmosferu i zlatne trenutke uživanja.

Ne propustite

Beauty report

Spremne ste za plažu, još samo u torbu treba ubaciti sredstvo za sunčanje

Gastronomija

Neobična zakuska koja će oduševiti vaše ukućane.

Budi fit

Dobre masnoće bitne su u jačanju imunološkog sustava jer apsorbiraju vitamine i nutrijente.

Istaknuto

Unos hrane koja tope masti ne znači i to da možete jesti ove namirnice očekujući kako će kilogrami tek tako nestati

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.