Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Brze fritule s jogurtom

Fritule s jogurtom savršene su u svim onim situacijama kada nemate puno vremena, a želite nešto jako fino.

Prave se tako jednostavno jer za njih nije potreban kvasac, nego prašak za pecivo što jako ubrzava cijeli postupak izrade. No važno je da je okus jednako dobar kao i kod tradicionalnog recepta. Zato su ove fritule s jogurtom provjereno dobar izbor za baš svaku prigodu, pa i one zahtjevnije kada je bitno da se zadovolje i zahtjevniji gosti. Fritule s jogurtom savršene su u svim onim situacijama kada nemate puno vremena, a želite nešto jako fino.

Sastojci

  • 210 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • 250 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 l ulja za prženje (okvirno)
  • Za ukrašavanješećer u prahu

Upute

U posudu treba uliti jogurt, razbiti jaje, dodati šećer i vanilin šećer. Naribati koricu limuna, ubaciti u smjesu, te ručno izmiješati.
U brašno dodati prašak za pecivo i pomiješati ih. Dodati ih u više puta i dobro izmiješati da se dobije glatka smjesa.

Na vatri ugrijati u dubljoj posudi ugrijati ulje. Ulje je prave temperature kad se na uronjenoj drvenoj kuhači pojave mali mjehurići. Dvije žličice od kave uroniti u zagrijano ulje. Žličice se urone u vruće ulje da smjesa lakše klizne s njih.
Jednom žličicom uzeti malo smjese, a pomoću druge spustiti smjesu u ulje.

Fritule se prže do zlatno žute boje (oko minute na srednje jakoj vatri) na svakoj strani.

Vruće fritule izvaditi na kuhinjski papir da upije višak masnoće prije posipavanja sa šećerom u prahu.

Izvor Recepttura

Pročitajte još

Advertisement