Gastronomija

Brzi recept za kiflice sa šunkom

Kiflice sa šunkom ili sirom čest su zalogaj na druženjima i to sasvim opravdano. Brzo su gotove, jednostavne za jesti i neodoljivo ukusne. Najvažnije je zamijesiti dobro tijesto i odabrati ukusno punjenje. Preporučamo slani sir ili pak Gavrilović Delikates šunku koja nas mami. Danas predstavljamo kiflice punjene upravo ovom šunkom, po receptu Marine Došen.

Sastojci:

– 600 g glatkog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 150 g Gavrilović Delikates šunke
– 1 žličica soli
– 1 dcl ulja
– 200 g kiselog vrhnja
– 1 suhi kvasac
– 2 dcl toplog mlijeka
– 1 žličica šećera
– 1 jaje

U brašno dodati prašak za pecivo, sol, ulje, vrhnje i kvasac razmućen u toplom mlijeku sa šećerom. Zamijesiti tijesto, razvaljati i rezati trokutiće. Puniti ih Delikates šunkom i zarolati u kiflice. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Svoje kiflice sa šunkom premazati razmućenim jajetom i peći 20 minuta.

Predlažemo poslužiti ih uz kakav “home made” namaz poput domaće majoneze ili tartar umaka, a idealno će se uklopiti i nešto “paprenije” poput ljute salse ili bijelog umaka s češnjakom. Recept? Po želji, tu zaista možete biti maksimalno kreativni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Predstavljamo

Stiže novi nagradni val Mesne industrije Gavrilović "U poteza tri vozi se i ti!".

Gastronomija

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version