Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu. Tiramisu je osvajao svijet, ali je dobio i neka nova lica. Umjesto biskvita, kao podlogu, odabrat ćemo piškote. Tu su i rum ili desertno vino, kakao ili jaka kava, ali i sastojci poput jagoda, vanilije…
Izbor je na vama.
Danas vam donosimo jednu zgodnu verziju tiramisu recepta, brzu i efektnu, kojim ćete oduševiti ukućane ili goste, a pronašli smo ga na Instagram profilu @slagnakraju, Ive Erić.
Schwarzwald tiramisu
Sastojci:
250 grama mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
150 grama piškota
100 grama tamne čokolade
tegla kompota od višanja
4 žlice šećera u prahu
za umakanje: malo kave, kakaa
Postupak:
300 ml slatkog vrhnja izmiksati pažljivo, da se ne pretuče te prije kraja dodati šećer u prahu i mascarpone. Kratko sve ponovno izmiksati do željene konzistencije. Otopiti tamnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i pustiti da se malo ohladi. Skuhati pola tegle višanja s malo soka od kompota, malo šećera i zgusnuti s gustinom po potrebi.
Pola smjese vrhnja i mascarponea sjediniti s ohlađenim višnjama. Piškote namakati u kavu i kakao, a možete po želji dodati malo ruma ili amareta, staviti nekoliko višanja preko njih, premazati bijelom kremom, preliti tamnim ganacheom i ponoviti postupak samo s kremom s višnjama. Na vrh naribati malo topljene čokolade.
Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.