Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Četiri koraka do sretnijeg života

Sitnice kojima se opterećujemo u svemu, pa i u vezama sprječavaju nas da budemo sretniji…

Savršeni partner ne postoji, zar ne? Tako John Kim, psiholog i autor knjige The Angry Therapist, tvrdi kako savršena osoba ne postoji i da je ona proizvod ne samo naše vlastite mašte nego i marketinga.

Savršen je i suviše korištena riječ, a ne označava ni jednu realnu osobu. Upravo bi zato bolje bilo koristiti riječ značajan, odnosno dobro promisliti iz kojih je razloga neka nam osoba važna. Tako, ako nam je netko značajan, onda i posjeduje i temelje na kojima valja graditi odnos. Odnosi su teški, jer uključuju ljubav, a ljubav je rijetko racionalna. Moramo napraviti izbor i očistiti negativnosti iz naših života u bilo kojem obliku, a ako imate dobre odnose, razvijajte ih i unapređujte. Sitni propusti ili fizički nedostaci time postaju ništavni jer većina ima ‘savršenog’ partnera pokraj sebe.
Sitnice kojima se opterećujemo, način na koji žvače, nedostatak pokazivanja osjećaja, kašnjenje i ostalo, treba prihvatiti.

Ljudi nisu vaše mišljenje o tome kakvi bi trebali biti, već su takvi kakvi jesu. Što prije prihvatite njihove nedostatke prije ćete ih doživjeti kao cjelovitu osobu, ali nekoliko je koraka do toga, sretnijeg života.

Prvi korak – ili prihvatiti ili otići

Prihvatite sve vezano za vašeg partnera: kako se ponaša, kako se odijeva, jede, vježba, govori, gleda na svijet.

Drugi korak – bez usporedbi

Pustite prošlost prošlosti. Partnera ni slučajno ne uspoređujte s bivšima. Uostalom, postoji razlog zašto vaše prijašnje veze nisu valjale, stoga zašto bi i vaša nova veza trebala biti ista kao i prethodne.

Treći korak – promijenite sebe

Umjesto da ga pokušavate promijeniti, promijenite sebe. Osoba s kojom ste u vezi i više je nego svjesna što vam se ne sviđa. Ako ne iz vaših riječi, onda iz vašeg stava. Svoju energiju preusmjerite na to da sami postanete bolja osoba i podsjetite se zašto vam sve prethodne veze nisu valjale.

Četvrti korak – svaki dan uči

Teoriju primijenite u praksi. Nije važno samo poznavati činjenice već i iskoristiti naučeno. Svaki je dan mogućnost za rast i bolju spoznaju sebe i svog unutarnjeg stanja. Ne tražite savršenog partnera, nego savršenstvo u partneru, piše Psychology Today.

Više

Istaknuto

Samoća je tišina koja je glasnija od bilo kojega zvuka. Kako i zašto živjeti sama?

Istaknuto

Još i danas, roditelji često nameću svom djetetu neke svoje nedosanjane snove i ambicije koje nisu uspjeli realizirati kroz život.

Suncokreti na oblacima

Gledam je, slušam je, šutim, a iznad glave mi se samo pali bezbroj upitnika i mislim se, pa da ga jebeš ja ovo fakat...

Drama Queen

Život je prelijep i prekratak da ga gubimo na čekanja, zar ne? Mogućnost izbora. Čudo!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.